Jari-Matti Latvala soovib, et Ogier’ga jagaks autot soomlane

Christopher Krutto
Copy
Jari-Matti Latvala.
Jari-Matti Latvala. Foto: Dppi/Gregory Lenormand

Toyota rallitiimi pealik Jari-Matti Latvala avaldas, et suure tõenäosusega jagab tuleval hooajal prantslase Sebastien Ogier’ga autot mõni kiire soomlane.

Seitsmekordne maailmameister tõmbab tänavuse aasta järel täiskohaga karjäärile joone alla ja võtab edaspidi osa vaid valitud rallidelt. Seetõttu on Toyotal vaja kedagi, kes sõidaks siis, kui Ogier starti ei tule.

«Oleme järgmist aastat temaga arutanud, aga otsuseid ei saa enne vastu võtta, kui avaldatakse võistluskalender. Vajame seda, et saaksime kokku leppida, millistel rallidel ta sõidab ja kus on kedagi teist vaja,» seletas Latvala olukorda Iltalehtile.

Kõige paremal positsioonil selleks on tänavu WRC2-arvestuses kahel korral rajale tulnud ja mõlemal korral võidutsenud Esapekka Lappi. «Teistest soomlastest on ka Jari Huttunen ja Teemu Suninen kiired, aga Jaril pole piisavalt kogemusi ja Teemul on olnud keeruline aasta. Esapekka on natuke sõtinud tänavu, aga suurepäraselt,» rääkis Toyota pealik.

Lappi kasuks räägib ka see, et aastatel 2017-2018 sõitis ta Toyota ridades ja seetõttu teab, kuidas tiim töötab ning mida sõitjatelt oodatakse.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles