Eesti noorsportlased naasid EMilt koguni kolme medaliga

Karl-Joosep Küngas
Copy
Fotol vasakult: Sander Kont, Illimar Ventsel, Gert Maimre, Karl Gnadeberg (tagumine rida) ja Revo Maimre ning Marten Kont (esimene rida).
Fotol vasakult: Sander Kont, Illimar Ventsel, Gert Maimre, Karl Gnadeberg (tagumine rida) ja Revo Maimre ning Marten Kont (esimene rida). Foto: Eesti piljardiliit

​Sloveenias peetud piljardi juunioride EM-ilt võitsid medalid kaks Eesti sportlast. Eesti praeguse hetke parim noormängija Karl Gnadeberg võitis U17 vanuseklassi 8-palli formaadis hõbemedali ja 9-palli formaadis pronksi.

8-palli formaadi 1/4-finaalis oli Gnadeberg üle teisest Eesti noorte koondise liikmest Sander Kondist, kes saavutas seega viienda koha.

Poolfinaalis oli Eesti parim noormängija 6:3 üle Saksamaa esindajast Dennis Laszkowskist kuid finaalis pidi Karl tunnistama Poola esindaja Dominik Jastr zabi ülekaalukat 0:6 paremust.

9-palli formaadi poolfinaalis pidi Gnadeberg tunnistama nappi 5:7 kaotus poolakale Sambor Stachowiakile ning tulemuseks seega kolmas koht.

U19 vanuseklassis Eestit ainsana esindanud ning esmakordselt juunioride EM-il osalenud Gert Maimre võitis 9-palli formaadis pronksi, kui pidi poolfinaalis tunnistama Euroopa juunioride meistriks kroonitud valgevenelase Mikita Palujani 8:2 paremust.

«Kolm medalit EM-ilt on suurepärane tulemus! Kui varasemalt on juunioride EM-ilt Eestile medaleid võitnud vaid Eesti hetke parimad piljardisportlased (Denis Grabe, Mark Mägi ja Mihkel Rehepapp), siis nüüd lisandub nende nimede hulka ka Gnadeberg ja Maimre, mille üle on väga hea meel. Loodetavasti julgustab see veelgi rohkem Eesti noori piljardispordiga tegelema,» ütles alaliidu esindaja Kristjan Kuusik peale võistlusi.

Täiskasvanute EM on kavas pidada novembri lõpus Türgis. Koha Eesti koondises on endale taganud Denis Grabe, Mark Mägi ja Mihkel Rehepapp. Viimased kaks kohta selguvad 22. augustil kui peetakse hooaja viimane piljardi meistriliiga etapp.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles