Ojavee näitas Kataris aktiivsust, etapivõit Cavendishile

, spordireporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Mart Ojavee.
Mart Ojavee. Foto: Andres Kalvik

Valitsev grupisõidu Eesti meister Mart Ojavee (Champion System) näitas aktiivsust Katari velotuuri täna sõidetud kolmandal etapil, põgenedes etapi algfaasis peagrupist.

Ojaveel ja tema kolmel kaaslasel lõpuni ette jääda siiski ei õnnestunud – umbes 25 kilomeetrit enne finišit sai küljetuule lõigul lõhenenud peagrupi esimene ots jooksikud kätte. Umbes 40 mehe grupifinišis näitas teravaimat jalga valitsev maailmameister Mark Cavendish (Team Sky), kes tuli oskuslikult viimastel meetritel tuuri üldliidri Tom Booneni (Omega Pharma – QuickStep) tuulest ja võttis etapivõidu. Boonen sai teise koha ning kolmas oli leedulane Aidis Kruopis (GreenEdge), vahendab rattaprofid.ee.

Ojavee lõpetas etapi võitjast 10 sekundit hiljem ja sai 31. koha.

Kokkuvõttes jätkab tuuri liidrina Tom Boonen. Ameeriklane Tyler Farrar (Garmin) on teisel kohal ning Cavendish kolmandal kohal. Ojavee tõusis kokkuvõttes 34. kohale, kaotades liidrile 1.21

Katari velotuur lõpeb reedel.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles