Peatreener Henn: tulemus on valus, aga saame ära minna sirge seljaga

Karl Juhkami
, reporter
Copy
FC Flora peatreener Jürgen Henn.
FC Flora peatreener Jürgen Henn. Foto: Tairo Lutter

Tallinna FC Flora peatreener Jürgen Henn oli pärast Nikosia Omniale penaltiseerias kaotamist mõistetavalt pettunud, kuid tundis enda hoolealuste üle uhkust.

«Just poistega [riietusruumis] arutasime, et mis jalgpallil veel sellele meeskonnale varuks on,» viitas juhendaja neljandale järjestikusele valusale eurokaotusele. «Hetkel on valus, leian, et ainukene võimalus on olla tugev, minna edasi ja pöörata sellised asjad õppetundideks. Me ei tohi alla vanduda. Kui hästi läheb, on lihtne olla «hea meeskond», aga just need rasked momendid määravad ära, milline meeskond me tegelikult oleme.»

Flora alustas tänast kohtumist ettevaatlikult. Henni sõnul polnud see teadlik lüke, vaid vastane oli teinud hea eeltöö ning sulges nende rünnakukäigud. «Vastane lihtsalt teadis juba meid ja meie neid, seepärast oli algus kinnine. Esimesel poolajal need ruumid, mida tahtsime, ei toiminud, kuna vastane suutis kohad hästi kinni panna,» selgitas juhendaja.

Tallinna FC Flora – Nikosia Omonia 2:1 (kokkuvõttes 2:2)

Penaltiseeria: 4:5 (Flora poolt eksisid 4. lööja Marco Lukka ning 6. lööja Sten Reinkort. Omonia eksijaks oli nende 5. lööja Adam Lang)

Väravad: 48., 88. Rauno Sappinen – 43. Andronikos Kakoulli

Eemaldamine: 120+1. Märten Kuusk

Teisel poolajal siiski asjad muutusid: Flora haaras initsiatiivi ning oli selgelt domineerivam. Mis vaheajal meeskonnale sai öeldud? «Poolaja sõnum tuli meeskonna enda sees. Mängijad ise võtsid vastutuse ja leidsid selle, mida oli vaja. Üheskoos tiimi liidritega suutsime teiseks poolajaks tekitada meestes selle reaktsiooni, mida oli vaja, et leida üles iga viimne kui jõuraas,» sõnas Henn ning lisas, et tema hinnangul ei langenud ka keegi ansamblist välja. 

«Sellist meeskonda ja klubijalgpalli pole mina siin näinud. See räägib tegelikult enda eest. Mängijatele mingeid etteheiteid mul pole ja midagi kripeldama ei jää. Panime välja kõik, mis meil oli. Tulemus on see, mis on valus, aga selles mõttes saame ära minna sirge seljaga. Teame, et seekord midagi sisse ei jäänud,» jätkas juhendaja. 

Konstantin Vassiljev.
Konstantin Vassiljev. Foto: Eero Vabamägi

Sama meelt oli ka Flora kapten Konstantin Vassiljev: «Me pole kindlasti rahul, et kaotasime, aga teisest küljest olen lootusrikas. Ütlesin kuttidele ka: teine poolaeg ja lisaaeg oli täpselt see tase, kuidas selliseid mänge tulebki mängida. Meil on vaja vaid endasse uskuda. 

Kindlasti tuleb nüüd raske õhtu ja paar raskemat päeva, et seda kaotust üle elada, aga paari päeva pärast tuleb juba uus mäng, millele keskenduda. Seejärel on meil veel üks võimalus ka Euroopas. Aga ma olen Jürgeniga nõus – see mängutase, eriti teisel poolajal, ongi see, mida tahame näha ja mis on vaja, et olla Euroopas konkurentsivõimeline. 

Kui mõned aastad tagasi öelnuks keegi, et Küprose meistri vastu on võimalik kaotusseisust välja tulla, siis kes seda uskunuks? Aga nüüd on asjad nii! Meestel on sisu ja nad näitasid seda. Ja äkki toob elu meile järgmistel mängudel rõõmu.»

Vastaste peatreener tunnustas Florat

Nikosia Omonia peatreener Henning Berg oli edasipääsu üle mõistetavalt õnnelik, kuna nõnda kindlustas klubi kohe vähemalt Konverentsiliiga alagrupis.

«Oleme õnnelikud, et edasi saime. See oli meie jaoks peamine. Kaks järgmist nädalat näitavad, millises liigas mängime,» viitas ta Euroopa liiga play-off'is ees ootavale vastasseisule Antwerpeni Royaliga.

Kuna duellis Floraga tuli peatreeneril erinevate vigastuste tõttu läbi ajada mitme tavapärase põhimehega, oli tema rahulolu veelgi suurem. «Arvestades meie vigastusi, oli see suur meeskondlik pingutus. Mul oli väga hea meel näha meeste võitlusvaimu ning seda, kuidas teineteist aidati. Meile löödi hiline teine värav, mis võinuks paljudele otsa peale teha, aga mitte meile.» jätkas norralane, kes kritiseeris Flora 2:1 väravale eelnenud olukorras kohtuniku tööd. 

Pärast seda vastas endine Blackburn Roversi ja Manchester Unitedi mängumees pikemalt Küprose ajakirjanike küsimustele, kuni pressikonverentsi lõpetuseks omaalgatuslikult veel korraks sõna palus.

«Flora on hea meeskond,» alustas ta Eesti žurnalistidele suunatud lõpupöördumist. «Tean, et neil ei ole kõige suurem eelarve ja nad kasutavad kohalikke mehi. Peaksite olema uhked, et neil on selline tase ja selline mentaliteet. See, et nad suutsid Legiale säärast survet avaldada ja meidki raskesse olukorda panid, näitab, et nad teevad väga palju asju õigesti. Soovin neile Konverentsiliiga järgmises ringis siiralt edu.»

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles