Montrealis kaotanud Kontaveit tundis end füüsiliselt hästi, uus treener peaks selguma järgmisel nädalal

Karl Mihkel Eller
Copy
Anett Kontaveit.
Anett Kontaveit. Foto: Paul Chiasson/ZUMA Press/Scanpix

Eesti esireket Anett Kontaveit kaotas kõrgetasemelisel Montreali WTA turniiri esimeses ringis ameeriklannale Jessica Pegulale (WTA 30.) 7:5, 6:3, 6:3. Pärast kohtumist tunnistas eestlanna, et pärast avasetti polnud tema serv enam piisavalt hea.

Eesti esireket alustas kohtumist hästi ja murdis avasetis kaks korda vastase servi, kuid Pegula võitles tabloole viigi 5:5. Lõpuks suutis Kontaveit 43 minutit kestnud esimese seti võita, ent teises setis langes tema servi õnnestumisprotsent märgatavalt.

Ta kaotas kolm korda oma servi ning seti 3:6. Mäng ei paranenud ka otsustavas setis, kus ta jäi 1:4 kaotusseisu, suutis küll välja võidelda seisu 3:4, kuid kaotas oma servi ja Pegula võitis kohtumise teise matš­palliga.

«Teise seti keskel pani vastane juurde. Ta hakkas teravamalt mängima ja mängurütmi kontrollima. Ta võitis mitmeid tähtsamaid punkte. Ta hakkas kõvasti suruma ja tõrjus hästi. Minu serv ei olnud teisest setist alates enam nii efektiivne,» rääkis Kontaveit kohtumise järel Eesti ajakirjanikele.

«Vastane oli väga hea ning talle meeldib just kõva kattega väljakul mängida. Kui tahad hea olla, siis tuleb osata kõigiga mängida,» tunnustas eestlanna konkurenti.

«Tundsin end füüsiliselt hästi, kuid viimasel ajal ei ole palju mänge olnud. Viimati mängisingi olümpial ja seda on natuke vähe. Nüüd tuleb proovida järjest turniire mängida,» selgitas Kontaveit käimasoleva hooaja plaane.

Montrealis mängib Kontaveit ka paarismängu, kus tema partneriks on britt Harriet Dart. Nädala pärast tehakse algust Cincinnati WTA 1000 turniiriga ning kuu lõpus algab aasta viimase suure slämmi turniir ehk US Open.

Pärast koostöö lõpetamist Ain Suurthaliga pole Kontaveidil jätkuvalt uut juhendajat. Montrealis on teda abistamas Eesti FED Cupi koondise juhendaja Märten Tamla. «Praegu on siin tema. Eks järgmine nädal toob treeneri osas uudiseid,» avaldas Kontaveit.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles