Selgusid Eesti meistrid rajaaerutamises

Postimees Sport
Copy
EMV medalistid.
EMV medalistid. Foto: Taaniel Tüür.

Ida-Virumaal, Aidu veespordikeskuses, selgusid 2021.a. täiskasvanute ja B-vanuseklassi Eesti meistrid rajaaerutamises. Kanuudel võisteldi ühe-ja kahepaatidel, süstadel ühe-, kahe- ja neljapaatidel, kavas olid 200, 500 ja 1000 m distantsid. Jagamisele läksid 33 medalikomplekti.

Edukaim aerutaja oli Joosep Karlson (TÜASK) 6 kuldmedaliga, ta võidutses kõikides osaletud finaalsõitudes. Kahepaadil oli esikanuumehe paarilseks Andreas Baum (Pärnu aerutamisklubi). Kanuudel noppis 6 medalit ka Deniss Tihhomirov (SK Põhjakotkas), kelle saldoks jäi 4 hõbedat ja 2 pronksi.

Naistest oli edukaim süstasportlane 17-aastane narvalanna Jelizaveta Fedorova (Narva Vikingid) 5 kulla ja 1 hõbedaga, võistkonnakaaslase Natalja Damaškina kaela riputati 2 kuldset ja 4 hõbedast auraha.

Meestest valitses süstadel meie selle ala viimaste aastate edukaim sportlane, Kaspar Sula (SAK Tartu). Tartlase kaelas särasid 4 kulda ja 2 pronksi. Rõõmu tegi ühesüstade 1000 m distants, kus võtsid kolmikvõidu Eesti järelkasvukoondise liikmed Albert Orlov (Pirita aerutamisklubi), Aron Faber (Emajõe aeruklubi) ja Kevin Poljans (Pärnu Kalev).

Klubidest võidutses TÜASK 33,75 punktiga, järgnesid Narva Vikingid (29,5) ja SK Põhjakotkas (19,5).

Noorte arvestuses ei jätnud Natalja ja Lavren Ošlakovide õpilased teistele mingit sõnaõigust, 14 finaalist võideti 12, neist üheksas võeti koguni kolmikvõidud, mis andis kokku ülivõimsad 88 kohapunkti. Pirita arutamisklubi oli kahe alavõiduga teine, punkte kokku 16.

Meistrivõistluste tulemuste põhjal otsustatakse koondiste lähetamine 3.-6-septembrini Portugalis, Montemor-o-Velhos, toimuvatele juunioride ja U23 vanuseklassi MMile, samuti 16.-19. septembrini Kopenhaagenis aset leidvale täiskasvanute MMile.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles