Manny Pacquiao andis ajaloo kõige kallima poksimatši kordusetenduseks rohelise tule

Postimees Sport
Copy
Floyd Mayweather (vasakul) poksimas Manny Pacquiaoga 2015. aastal kergkeskkaalu tiitlimatšis.
Floyd Mayweather (vasakul) poksimas Manny Pacquiaoga 2015. aastal kergkeskkaalu tiitlimatšis. Foto: STEVE MARCUS/Reuters/Scanpix

Kuus aastat tagasi pidasid Floyd Mayweather ja Manny Pacquiao ajaloo kõige kallima poksimatši, mille auhinnafondiks oli ligi 400 miljonit eurot. Hiljutises intervjuus avaldas Pacquiao, et tahaks Mayweatherilt revanši.

42-aastase poksija peas vasardab jätkuvalt kordusmatš Mayweatheriga. Kuus aastat tagasi toimunud mälestusväärses vastasseisus jäi kaotajaks Pacquiao. «Ma olen endiselt tegevpoksija. Tema on tippspordiga lõpparve teinud, ma ei tea, kas see saaks juhtuda,» jäi ta TMZ-le antud intervjuus esialgu vaoshoituks.

Kui aga filipiinlaselt üritati ikkagi konkreetset vastust saada küsimusele, kas potentsiaalne kordusmatš võiks tulla kõne alla, vastas Pacquiao lakooniliselt «jah.» Kas see poksimatš ka tõeks saab, näitab aeg.

2015. aasta mais toimus käesoleva sajandi seni suurim poksimatš, kui Las Vegases MGM Grand hotellis alistas Floyd Mayweather jr kergkeskkaalu (kuni 66,7 kg) tiitlimatšis filipiinlase Manny Pacquiao.

Matšis peeti ära kõik 12 raundi ning kohtunike häältega teenis kindla 118:110, 116:112, 116:112 võidu Mayweather.

44-aastane Mayweather on olnud osaline neljas poksiajaloo ostetuimas matšis. Rekord kuulub Mayweather vs. Pacquiao matšile, mis müüs 4,6 miljonit telepiletit.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles