Jalgpallikohtunik selgitas, miks ta koos mängijatega enne kohtumise algust ei põlvita

Postimees Sport
Copy
Kohtunik Sergei Karasjov tööpostil.
Kohtunik Sergei Karasjov tööpostil. Foto: MIKE HEWITT/Reuters/Scanpix

Venemaa jalgpallikohtunik Sergei Karasjov selgitas, miks ta koos mängijatega enne mängu algust liikumise Black Lives Matter (BLM)  toetuseks ei põlvita.

Suvel toimunud EMil õigust mõistnud kohtunik meenutas, et selline põlvitamine toimus vaid üks kord, kui üks väljakul olnud meeskondadest oli Inglismaa koondis. «Nagu te teate, siis enamjaolt Inglismaa meeskonnad toetavad sellist käitumist.

Nende mängijad põlvitavad. Aga mina ei põlvita, sest see teema ei puuduta mind. Ma kohtlen kõiki võrdselt, hoolimata nende rahvusest ja rassist, sest ma olen rahvusvaheline kohtunik,» ütles Karasjov Venemaa jalgpalliliidule antud intervjuus.

«Miks ma peaksin ühtedega käituma nii ja teistega teistmoodi. Olen olnud alati avatud, olen alati olnud kõigiga sõber ja olen edaspidigi,» ütles Karasjov, kes tõi välja, et enne tiitlivõistlust toimus ka kohtunikele erinevaid koosolekuid ja seminare.

Ta ei pea vajalikuks, et kohtunik selliste aktsioonidega kaasa tuleb. «Ma ei pea teiste toetuseks tegema mingeid žeste, eriti kui see tegevus on vabatahtlik. Meie käest küsitakse enne mängu: «meil on selline aktsioon, see meeskond teeb seda, teised ei tee, kuidas teiega jääb? Me vastame: «me ei tee seda, sest ei pea seda vajalikuks.» Probleemi pole,» ütles Karasjov.

EMil vilistas 42-aastane kohtunik kolme kohtumist. Viimaseks jäi talle 27. juunil toimunud Hollandi ja Tšehhi mäng, kus ta määras pärast VARi vaatamist Hollandi kaitsjale Matthijs de Ligtile kollase asemel punase kaardi. Kokku jagas ta lisaks ühele punasele turniiri jooksul kümme kollast kaarti.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles