VIDEO ⟩ Chelsea võitis supervahetuse toel Superkarika

Rasmus Vatter
, Suvereporter
Copy
Londoni Chelsea jalgpallurid.
Londoni Chelsea jalgpallurid. Foto: PAUL ELLIS/Scanpix

Londoni Chelsea ja Villareal selgitasid eile hilisõhtul välja tänavuse superkarika võitja. 1:1 viigiga lõppenud normaal- ja lisaaja järel suutis Inglismaa klubi penaltitega 6:5 mulluse Euroopa liiga tšempioni siiski üle mängida.

Kahe Euroopa suurima klubisarja võitjatele korraldatud kohtumises on viimasest üheksast finaalist koguni kaheksas rännanud Superkarikas Meistrite liiga võitjale. Ainsaks erandiks oli 2018. aastal Tallinnas peetud kohtumine, kui Madridi Atletico suutis oma linnarivaalile koha kätte näidata.

Chelsea alustas Belfastis toimunud finaali teravamalt ja läks Hakim Zyiechi väravast 27. minutil ka mängu juhtima. Marokolast tabas varsti pärast skoori avamist aga kuri saatus, sest tõsise õlavigastuse tõttu vahetati ta juba enne poolajapausi välja.

Villareal ei lasknud ennast Londoni klubi juhtväravast liigselt heidutada ja pärast seda, kui paaril korral jäid hispaanlaste löökidele ette väravaraamid, suutis Gerard Moreno 73. minutil mänguseisu viigistada.

Kuigi lisaajal rohkem väravaid ei löödud, toimus seal vast isegi mängu kõige märkimisväärsem sündmus. Nimelt otsustas Thomas Tuchel vahetult enne peanaltiseeria algust väravavahti vahetada. Chelsea peatreeneri otsus kandiski vilja, sest mängu sekkunud Kepa Arrizabalaga tõrjus kaks Villareali mängijate penaltit, mis tõi Londoni klubile nende ajaloo teise Superkarika võidu.

Video otsustavast penaltist:

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles