Eesti koondise viskespets liitus Kalev/Cramoga

Rasmus Vatter
, Suvereporter
Copy
Egert Haller (vasakul).
Egert Haller (vasakul). Foto: Tairo Lutter

BC Kalev/Cramo korvpallimeeskond täiendab uue hooaja Eesti korvpallurite osakonda veel ühe mehega, kui Kregor Hermeti, Rauno Nurgeri, Tanel Kurbase, Martin Dorbeki, Kristjan Kitsingu ja Georg Kase kõrval tõmbab tiimi särgi selga ka kolmesespetsialist Egert Haller.

Tiit Soku Korvpallikoolist tuule tiibadesse saanud 26-aastase ja 192 cm pikkuse tagamehe jaoks on see teine episood Kalev/Cramo särgis, kui ka oma karjääri algusfaasis hooajal 2016/17 esindas ta Eesti tippklubi, pääsedes väljakule kokku kolmes ametlikus mängus.

Halleri kõrgliigakarjäär sai alguse mõned aastad varem, hooajal 2014/15, kui ta jagas ennast Tallinna Kalevi ja Valga vahel, saades kirja kahe tiimi peale kokku 9 liigakohtumist. Seejärel siirdus ta mõneks ajaks ookeani taha USA-sse, kust naastes liituski Eesti esiklubiga.

Pärast esimest käimist Kalev/Cramos naasis Haller piirilinna Valka ning tegi oma läbimurdehooaja, kui mängis Eesti ja Läti meistriliigades kokku 48 kohtumist. Mõlemas liigas viskas tagamees seejuures keskmiselt üle kümne punkti mängus, Eestis vastavalt 10,9 ja Lätis 10,4 silma. Kolmesteprotsent oli mehel 39,1.

Nende esituste pealt õnnestus Halleril esmakordselt professionaalina piiri taha mängima saada, kui Hispaania tugevuselt kolmandas liigas kogus ta Torrons Vicensi eest 15 kohtumisega keskmiselt 4,9 punkti. Kuna mäng ei kulgenud soovitud viisil, siis naasis Haller Valka ja lõpetas hooaja Eestis.

Hooajal 2019/20 liitus Haller Rakvere Tarvaga ning kuna mees sobis selle tiimi mänguplaani kui rusikas silmaauku, siis nägime platsil taas sellist Hallerit, kellega tema läbimurdehooajal Valgas tuttavaks saime.

Mullu Tarvas jätkates tegi kohaliku liiga ühe täpsema viskekäega mängumees oma senise karjääri edukaima aasta, kui tõi Paf Eesti-Läti liigas keskmiselt 29 minutiga 14,3 punkti ja 3,2 lauapalli, tabades kaugelt 42,2-protsendiliselt.

Eesti liiga play-off’is pani Haller veel juurde ning tegi kaasa ühe viimaste aastate mälestusväärsema play-off seeria, kui Tarvas pidi otsustavas viiendas kohtumises tunnistama Rapla nappi paremust ja jäi liigas neljandaks. Hallerile läksid kohamängudelt kirja keskmiselt 15,1 punkti, 50-protsendiline kolmestetabavus ja eksimatu viskamine vabaviskejoonelt.

Hiljuti Korvpall24 portaalile intervjuu andnud Egert Haller sõnas seal, et tema trump ongi viskamine ja see pole mingi saladus: «(Minu müügi) argument on see, et olin Eesti-Läti liiga kõige rohkem kolmeseid tabanud mängija lõppenud hooajal. Tabavusprotsent oli suure visete arvu (73/173) juures 42,2%. Statistiliste näitajate poolest oli tubli hooaeg ja esimest korda olin koondise nimekirjas.»

«Valisin BC Kalev/Cramo meeskonna, kuna mängijana on mu eesmärk pidevalt areneda. Kalev on väga professionaalne ja hea tasemega võistkond, kus on arenemiseks suurepärane keskkond. Tunnen, et see võimalus avanes minu karjääris sobival ajal ja soovin end proovile panna aste kõrgemal,» kommenteeris Haller Eesti esiklubiga liitumist.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles