Soome vormelilegend astus Bottase kaitseks välja

Christopher Krutto
Copy
Valtteri Bottas.
Valtteri Bottas. Foto: FLORION GOGA/Scanpix

Kuigi Mercedese vormel 1 meeskonna soomlasest piloot Valtteri Bottas on viimasel ajal kõvasti kriitikat saanud, siis kaasmaalase Mika Häkkineni sõnul väärib ta rohkem austust.

Häkkineni sõnul ei mõista inimesed, kui keeruline on Bottasel Lewis Hamiltoni kõrval välja paista ja tegelikult teeb soomlane tublit tööd.

«Ma tean omast kogemusest, mis tunne on sõita koos oma generatsiooni parima sõitjaga,» sõnas soomlane motorsport.com veergudel. Nimelt sõitis ta  omal ajal koos legendaarse Ayrton Sennaga McLarenis.

«Inimesed küsivad mult, kuidas ma suutsin Ayrtonit korra edestada, kuid ei päri temalt, kuidas ta Lewisest 17 korral on kiirem olnud. Mingil põhjusel oli minu saavutus keeruline, kuid Mercedeses on kõik lihtne,» ütles Häkkinen.

Tema sõnul pole tõsi, et kõige kiirema autoga on lihtne võita, eriti, kui tiimikaaslaseks on mitmekordne maailmameister.

«Igal tiimil on vaja sõitjate vahel õiget harmooniat, et võita. Sellepärast väärib Valtteri oma töö eest rohkem kiitust,» lisas Häkkinen.

Kuigi Häkkineni sõnul on Bottas teinud Mercedeses head tööd, siis tõenäoliselt võtab tuleval aastal tema koha endale praegu Williamsis sõitev George Russell. Soomlane võib ise suunduda kuulujuttude järgi hoopis Alfa Romeosse.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles