Võidurelvastumine suure edu saavutamiseks

Karl-Joosep Küngas
Copy
Mullu võitis Inglismaa meistritiitli kindlalt Manchester City. Kas nad suudavad ka tänavu edu korrata või istub keegi teine troonile ja tõstab pea kohale võidukarika?
Mullu võitis Inglismaa meistritiitli kindlalt Manchester City. Kas nad suudavad ka tänavu edu korrata või istub keegi teine troonile ja tõstab pea kohale võidukarika? Foto: Dave Thompson/Scanpix

Euroopa jalgpalli suurliigades algab järjekordne hooaeg ning Eesti jalgpallisõpradele pakub ilmselt kõige enam huvi Inglismaa Premier League, kus tänavu selgitatakse 29. meister. Tiitlikaitsjana läheb hooajale vastu Manchester City, kuid mulluse edu kordamine on raske. Seda tõestas ka hooaja esimene karikavõistlus.

Inglismaal on ainult neli klubi suutnud tiitlit kaitsta. Sellega on saanud hakkama Londoni klubid Arsenal ja Chelsea ning Manchester United ja City ise. Viimase peatreener Pep Guardiola teab, et tiitlikaitsmine on palju suurem ülesanne kui selle konkurentidelt ära napsamine.

«Eelmisel hooajal nägime ju kõik, mis juhtus Liverpooliga. Nad olid tunamullu pidurdamatud ja kõik uskusid, et sarnane käekäik jätkub ka tulevikus. Seda ei juhtunud ning peame seda õppetunnina kasutama,» sõnas Guardiola BBC-le. «Midagi ei tohi võtta enesestmõistetavana. Mängijad võivad viga saada või lihtsalt järjepanu ebaõnnestuda. Sestap tuleb alati kõike kriitiliselt jälgida ning vajadusel õigeid samme astuda.»

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles