Eesti vibusport õitseb: noorte MMil ootab eestlasi kolm medalimatši

Postimees Sport
Copy
Robin Jäätma.
Robin Jäätma. Foto: World Archery

Robin Jäätma tegi Poolas juunioride maailmameistrivõistlustel Eesti vibuspordi ajalugu ning jõudis laupäeval toimuvasse kullamatši. Võimalus noorte MMilt medal võita on olemas ka Meeri-Marita Paasil. Kullamatši jõuti ka veel segapaarisvõistlusel.

Jäätma tee finaali oli väga raske. Avaringis teenis ta 148:146 võidu Columbia sportlase üle. Kaheksandikfinaali duellis oli vastaseks inglane Adam Carpenter. Duell oli kuni viimase seeriani viigis, kuid Jäätma näitas kindlat närvi ja võitis matši 148:146.

Veerandfinaalis kohtus eestlane Sloveenia laskuri Tim Jevsnikiga. Jäätma väga hea laskmine jätkus ning duellivõit tuli seisuga 149:143. Poolfinaalis tuli vastamisi seista tugeva India laskuriga. Eelviimase seeriani oli Jäätma vastasest kahe punktiga maas, kuid viimases seerias õnnestus tal kindlustada duellivõit numbritega 147:146.

Pronksimatšini jõudnud Paas lülitas esmalt konkurentsist prantslanna Oćeane Halna 144:143. Kaheksandikfinaalis oli vastaseks Columbia neiu Juliana Gallego Lopez. Duell lõppes seisul 143:141 eestlanna kasuks.

Veerandfinaal India laskuriga kulges tasavägiselt, kuid Paas suutis oma paremuse maksma panna ning murdis poolfinaali. Seal oli vastaseks juba tuttav horvaatlanna Amanda Mlinaric. Kahjuks pidi eestlanna tunnistama tema paremust. 

Enne laupäevaseid finaalkohtumisi ootab noori ees reedel toimuvad segavõistkondlikud duellid. Jäätma ja Paas said eelringide põhjal teise asetuse. Esimeseks vastaseks on 15. asetusega Hispaania.

Teel finaali alistati lõpuks Hispaania 156:153, Itaalia segavõistkond alistati seisuga 156:153 ning poolfinaalis oldi paremad Türgist 157:155.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles