Spordi lühiuudised: olümpiahõbedale langes dopinguvari, eestlased teenisid ajaloolise medali

Postimees Sport
Copy
Robin Jäätma.
Robin Jäätma. Foto: World Archery

Värske olümpiahõbe andis positiivse dopinguproovi

Kergejõustikus dopingureeglite järgimist jälgiv organisatsioon Athletics Intergity Unit (AIU) andis teada, et Suurbritanniaga 4 x 100 meetri teatejooksus hõbeda saanud Chijindu Ujahi proovist leiti halb analüütiline leid. AIU teate kohaselt leiti sprinteri dopinguproovist keelatud ainete ostariini ja S-23 jälgi. Kui ostariin aitab kaasa lihasmassi kasvamisele, siis S-23 aitab organismil toota meessuguhormooni. 27-aastase Ujahi isiklik rekord 100 meetris on 9,96 ning tema auhinnakapist võib veel leida kaks EM- ja ühe MM-kulla, mis kõik teenitud 4 x 100 m teatejooksudes.

48 on tuleval hooajal Maksim Paskotši särginumber Tottenham Hotspuri jalgpalliklubis.

Nõlvak–Tiisaar pudenesid konkurentsist

Eesti rannavolle esipaar Kusti Nõlvak – Mart Tiisaar andis Austrias Viinis rannavõrkpalli EMil 24 parema seas kõva lahingu turniiril viienda asetusega Hollandi duole Stefan Boermans – Yorick de Groot, kuid pidid tunnistama lõpuks ikkagi vastaste 2:0 (25:23, 21:14) paremust. Kaotusest hoolimata oli see meie duo karjääri parim EM, varasemal kahel juhul polnud nad alagrupist kaugemale pääsenud.

Erik Sorga naaseb Euroopasse

Eesti koondislase Erik Sorga (22) koduklubi D.C. United andis teada, et ründaja suundub hooaja lõpuni laenule Hollandi esiliigas mängivasse VVV-Venlosse. Eelmise aasta alguses Põhja-Ameerika jalgpalliliigasse MLS siirdunud Sorga alustas uues koduklubis küll lubavalt, kuid tänavu on ta langenud varumeherolli, mistõttu saadetaksegi ta nüüd laenule. Unitedi särgis on Sorga tulemused 20 mängu ja üks värav.

Meil on mitu linna – kindlasti Peterburi, aga ma usun, et ka Kaasan.

Venemaa välisminister Sergei Lavrov teatas, et riik soovib 2036. aasta suveolümpiamängude korraldamise õigust.

Jäätma jõudis noorte MMil finaali, Paas pronksimatšile

Robin Jäätma tegi Poolas juunioride maailmameistrivõistlustel Eesti vibu­spordi ajalugu ning pääses täna toimuvale kullamatšile. Avaringis oli Jäätma 148:146 üle kolumblasest Pablo Gomez Zuluagast ning seejärel alistas sama skooriga inglase Adam Carpenteri. Veerandfinaalis tuli sloveeni Tim Jevsniki vastu duellivõit seisuga 149:132. Poolfinaalis oli Jäätma kuni eelviimase seeriani indialasest Rishabh Yadavist kahe punktiga maas, kuid viimases seerias õnnestus tal duell 147:146 võita ning kindlustada nõnda ajalooline medal. Pjedestaalile tõusmise võimalus on noorte MMil olemas ka Meeri-Marita Paasil, kes pääses pronksimatšile.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles