Ebakindel Ott Tänak: raske oli aru saada, kus sõita tuleb (2)

Postimees Sport
Copy
Ott Tänak.
Ott Tänak. Foto: Dppi/Francois Flamand/ZUMAPRESS.com/Scanpix

Belgia rallit katsevõiduga alustanud Ott Tänak langes esimese ringi lõpuks kolmandaks. Eestlane tõdeb, et MM-sarjas debüteeriv asfaldiralli on väga nõudlik ja keeruline. 

«Esimene katse oli ilmselt kõige lihtsam. Aga kaks keskmist katset, kus tuli vahepeal näiteks metsa vahel kihutada, oli väga raske aru saada, kuhu tuleb sõita. Väga keeruline võistlus,» ütles Tänak pärast nelja kiiruskatsest. 

Ta tunnistas, et lisaks raskele rajale puudub tal korralik ülevaade, kus tekib autol hea pidamine. Lihtsalt kogemusi neil teedel napib. 

«Igal pinnasel on olukord veidi erinev. Paljud kohad pakuvad üllatusi. Sellises seisus ei saa viimasel piiril suruda. Pole tekkinud 100-protsendilist kindlust. Aga õpime ja proovime samm-sammult paremaks saada. Usun, et ralli edenedes see õnnestub,» märkis Tänak. 

Kuigi Horvaatias, hooaja esimesel asfaldirallil, tunnistas ta, et Hyundaiga on keeruline hakkama saada, siis Belgias auto toimib. «Üldine tunne pole väga paha. Saan masinalt tagasisidet ja saan sõidetud. Lihtsalt pean parema rütmi leidma.»

Nelja katse järel hoiab Tänak kolmandat kohta, liidrist Thierry Neuville'ist lahutab 16,4 sekundit. Võistlus jätkub kell 19.15. 

Kommentaarid (2)
Copy
Tagasi üles