FOTOD JA VIDEO ⟩ Hirmsa väljasõidu teinud Katsuta sõitis Belgias elektriposti maha, 10. kiiruskatse peatati

Karl-Joosep Küngas
Copy
Takamoto Katsuta.
Takamoto Katsuta. Foto: Reporter Images/EPA/Scanpix

Belgia MM-ralli teine võistluspäev sai kohutava alguse Takamoto Katsuta jaoks, kelle jaoks lõppes võistlus 10. kiiruskatsel.

Jaapanlase väljasõit toimus 10. kiiruskatse alguses, kus Katsuta sõiduvea tõttu elektripostile otsa sõitis. Tema Toyota Yaris tegi korraliku õhulennu, kuid õnneks on nii sõitja kui ka kaardilugeja Keaton Williamsiga kõik korras. 

«Mul on tiimi ees väga kahju. Kahjuks ei saa me homme ka jätkata. Vabandan tiimi ees. Teadsime, et see kurv on ohtlik, aga samas saab sealt suurel kiirusel läbi minna. Kahjuks kaotasin juhitavuse ja lendasin rajalt välja. Ma ei saa selliseid apse endale lubada. Õnneks ei sõitnud ma pealtvaatajatele otsa. Nägin neid sealkandis päris palju,» kommenteeris Katsuta, kes kinnitas, et jätab võistluse pooleli ja homme enam ei naase.

 

Olukorda kommenteeris ka Toyota rallitiimi pealik Jari-Matti Latvala. «Ta kaotas pikas vasakkurvis korraks auto üle kontrolli. Teadsime juba enne võistlust, et kui natukene teelt välja sõita, siis kraaviperved on väga teravad. Ta kaldus teelt välja ja tabas rajatakistust, mis õnneks purunes. Kui see jäänuks terveks, võinuks veel hullemini minna. Ekipaažiga on kõik korras, see ongi peamine.»

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles