100 meetri jooksu valitsejaks tõusnud itaallane dopingusüüdistuste taustal: britid peaksid ise peeglisse vaatama

Christopher Krutto
Copy
Lamont Marcell Jacobs.
Lamont Marcell Jacobs. Foto: Dylan Martinez

Itaallane Lamont Marcell Jacobs tõusis Tokyo olümpial uueks 100 meetri jooksu valitsejaks, võites selles nii individuaalse kui ka võistkondliku kulla. Kuigi osad on teda hakanud kahtlustama ka dopingu tarvitamises, siis itaallase sõnul peaksid näiteks britid keskenduma sellele, mis toimub nende endaga.

Suurbritannia sprinter Chijindu Ujah võitis 4x100 meetri teatejooks võistkondliku hõbeda, kuid andis seejärel positiivse dopinguproovi. Kui ka tema B-proov osutub positiivseks, jäävad britid medalist ilma. Kuna Suurbritannia meedia on eriti hoogsalt seostanud Jacobsit dopinguga, on see kõik itaallase meelest irooniline.

«See olukord ei ole mind väga puudutanud, sest tean, milliseid ohvreid pidin tooma ja milliseid hoope saama, et siiani jõuda ja tahan seda kõike 100-protsenti nautida,» vahendab tema sõnu Tuttosport.

«Kuna Ujah sattus uurimise alla, siis ma tahaks öelda, et nad peaksid kõigepealt keskenduma sellele, mis nende enda majas toimub ja alles siis teisi ründama. See paneb mind naerma,» tegi kahekordne olümpiavõitja terava torke.

Nüüd keskendub Jacobs treenimisele, et veelgi paremaks saada ja sprinter avaldas usku, et võib ühel päeval joosta aja alla 9,77 sekundi. Hetkel on tema isiklik rekord 9,80.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles