Tiitlivõistluste parima tulemuse teinud Lõiv: täna polnud võimatu sõita poodiumikohtadele

Karl Mihkel Eller
Copy
Eesti maastikurattur Janika Lõiv.
Eesti maastikurattur Janika Lõiv. Foto: Madis Veltman

Serbias toimunud maastikurattakrossi Euroopa meistrivõistlustel saavutas Eesti parim maastikurattur Janika Lõiv kuuenda koha. Tiitlivõistlustel Eesti maastikuratturite läbi aegade parima tulemuse teinud Lõiv nägi etteastes veel arenguruumi ning tunnistas, et viimastel ringidel vajutasid võistlusele pitseri kuumakrambid.

Kuigi 31-aastane eestlanna alustas võistlust esireast, läks start kihva. Ta jäi esimesel ringil võistlejate poolt nö karpi ja langes kolmandasse kümnesse. «Esimene tõus läks läbi lossiväravate ja jäin sinna natuke kinni. Kõik panid minust mööda ja esimesel ringil oli 20. kohal või isegi kaugemal. Kuna rada oli lai, siis oli palju möödumiskohti ja ma hakkasin vaikselt omas tempos tagant tulema,» selgitas Lõiv stardis saadud tagasilööki.

Novi Sadis lõõskas päike ja poolteist tundi kestnud võistlus peeti 37 kraadises leitsakus. Hispaanias elav Lõiv kurtis olümpial, et tänavu on paljudel olulistel võistlustel sadanud vihma ning oma trumpi ehk kuivas sõitmist ei olegi ta seni saanud demonstreerida. Paraku oli Serbia kuumus pika võistluse jaoks liiga kõrvetav.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles