Eesti U17 neiud said EM-turniiril kuuenda koha

Postimees Sport
Copy
Mängujuhid Gertu Jõhvikas (vasakul) ja Aleksandra-Jennifer Mednikova tõmbasid EM-turniiril Eesti koondise rünnakuniite.
Mängujuhid Gertu Jõhvikas (vasakul) ja Aleksandra-Jennifer Mednikova tõmbasid EM-turniiril Eesti koondise rünnakuniite. Foto: Sandra Lass/EKL

Gruusias jõudis pühapäeval lõpule kuni 17-aastaste käsipallineidude Euroopa meistrivõistluste teise divisjoni turniir. Viimasel päeval pidas Eesti koondis kohtumise 5.–6. kohale ja pidi tunnistama Itaalia 37:12 (17:8) paremust. Eesti sai EM-il ühe võidu ja neli kaotust ning lõpetas kuuenda kohaga.

Eesti naiskond pidi viimases mängus hakkama saama Inga Bušinata, sest ääremängija vigastas reedeses võidumängus Luksemburgi üle karistusviset teenides ja kukkudes kätt. Kohtumise algus midagi head ei tõotanud – meie neiud tegid ohtralt tehnilist praaki ja Itaalia sai nelja minutiga 5:0 edu.

Siis aga leiti kahel korral joonel Beata Gajevskaja, kümneminutilise mängu järel oli seis 7:3 ja viis minutit hiljem pärast Simona Koppeli ääreläbimurret 9:4. Napilt esinelikust välja jäänud Itaalia aktiivne 5-1 kaitse viis pallikaotuste ja vaheltlõigeteni ning kui viskele saadigi, seisis hästi ees väravavaht Maddalena Cabrini.

Viimane kehastus ka söödumeistriks ning vastaste kiirrünnakud olid läbi turniiri Eestile mürgiks. 24. minutiks juhtis Itaalia juba 16:5, aga alla eestlannad veel ei andnud. Kogu varupingi valjuhäälse «võitle Eesti, võitle» saatel tehti avapoolajale tugev lõpp. Kiirrünnakud realiseerisid Laura Kärner ja Karina Kuul ning Koppel seadis tabloole numbrid 17:8.

Sama hoog kahjuks pärast poolajapausi ei jätkunud. Kui positsioonikaitses saadi kohati kenasti hakkama ja Darja Belokurova tegi mitu head tõrjet, siis rünnak jooksis täiesti umbe. Esimest väravat pidi ootama üle kaheksa minuti, kui Marta Vinogradova seisuks 21:9 viskas. Järgmise tabamuseni läks veelgi kauem aega ning Itaalia libises püüdmatult eest.

Eesti sai viimases mängus turniiri suurima kaotuse tulemusega 12:37. Kaks väravat viskasid Gajevskaja, Kuul, Koppel ja Angelina Samoylova, ühe lisasid Kärner, Vinogradova, Aleksandra-Jennifer Mednikova ja Elle-Liis Liivas. Kohtumise parimateks hinnati korraldajate poolt väravavahid – Belokurova ja Cabrini.

«Tänast mängu mõjutas meie avamängu suur allajäämine Itaaliale. Oli näha, et tüdrukud ei uskunud, et siit võiks midagi tulla. Ettevõtmise vastutust veeretati pidevalt edasi. Selle pealt tuli väga palju praaki ja Itaalia viskas 15-16 väravat kiirrünnakutest. Tasemevahe tuli kahjuks selgelt välja,» tunnistas Eesti koondise peatreener Ella Kungurtseva.

«Tervikuna saime EM-ilt siiski palju positiivset ning oleks väga oluline saada veel sarnaseid tugevaid turniire ja mänge. Tüdrukute tahtmine ja õppimishimu on suur. Gruusias nägid nad nüüd ka selgelt, kui palju on vaja veel õppida ja tööd teha,» kinnitas Kungurtseva.

Eesti U17 neidude koondis EM-il: Milana Leoke-Bosenko, Karoliine Vijard (mõl HC Kehra), Laura Kärner, Elle-Liis Liivas, Simona Koppel, Gertu Jõhvikas, Johanna Kalgan, Hannah Mänd (kõik HC Tabasalu), Inga Bušina, Marta Vinogradova, Valeria Sohhina, Darja Belokurova, Angelina Samoylova, Beata Gajevskaja (kõik SK Reval-Sport), Karina Kuul (SK Tapa) ja Aleksandra-Jennifer Mednikova (Aruküla SK). Peatreener Ella Kungurtseva, treenerid Ragnar Põldma ja Kaupo Liiva, füsioterapeut Allar Lamp, delegatsioonijuht Mihkel Jürisson.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles