Kiirrulluisutamise maratonis selgusid Eesti meistrid sõimu ja signaalitamise saatel

Siiri Erala
, Pärnu Postimehe peatoimetaja
Copy
Kiirrulluisutamise maratoni esikolmik.
Kiirrulluisutamise maratoni esikolmik. Foto: Erakogu

Täna selgitati Tallinna lähistel Lool Eesti meistrid kiirrulluisutamise maratonidistantsil. Lisaks tugevale tuulele andsid võistlusele vürtsi liikluspiirangute tõttu ummikusse jäänud autojuhid, kes kostitasid spordisõpru ja korraldajaid signaalide, vängete sõnade ja keskmise näpu näitamisega.

Säärasest raja ääres valitsenud õhkkonnast ja mõnest võistlusrajale sattunud sõidukist hoolimata said võistlejad rajal oma ära teha.

Umbes viie ja poole kilomeetri pikkust ringi Loovälja teel sõideti seitse korda ja see kulges nii vastu kui pärituult. Tuule kaasabil veeresid kiiremad rulluisutajad rajal isegi ligi 50 kilomeetrit tunnis. Vastassuunas kulgevatel lõikudel oli tuulega võitlemiseks vaja aga kõvasti võhma.

«Sõit oli väga raske, sest pool sõitu oli täiesti vastutuul,» ütles kiirrulluisutamise maratonidistantsi Eesti meistriks kroonitud Kaspar Kaljuvee. Ta läbis 40 kilomeetrit ajaga üks tund, seitse minutit ja 57 sekundit.

Enamiku distantsist sõitis Kaljuvee koos lätlase, viimasel ajal Eesti pinnal peetud võistlustel domineerinud Reinis Znotinsiga. Nimelt toimusid Loo võistluse raames ka Läti meistrivõistlused. Läti esindaja läks viimasel ringil oma teed, lõnanaabrite kulla poole ning Kaljuveel tuli viimane ring teha omaette. Tagaajajad olid siiski kaugel.

Kolm minutit Kaljuveest hiljem finišeeris Gerth Kivima ning mõni sekund temast hiljem Mart Markus.

Naistest riputati Eesti meistri medal kaela Tuuli Vaherile.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles