Ott Tänaku hooaeg täis ebaõnne jätkus

Siim Kaasik
, reporter
Copy
Ott Tänak ja Martin Järveoja teenisid Belgiast neli katsevõitu, kuid pidid rehvipurunemise tõttu leppima kuuenda kohaga.
Ott Tänak ja Martin Järveoja teenisid Belgiast neli katsevõitu, kuid pidid rehvipurunemise tõttu leppima kuuenda kohaga. Foto: Jaanus Ree/Red Bull Content Pool

Ajaloo esimese Belgia MM-ralli võitsid koduteedel kihutanud Thierry Neuville ja Martijn Wydaeghe (Hyundai). Nende tiimikaaslased Ott Tänaku ja Martin Järve­oja pühkis kõrgest mängust laupäeval purunenud rehv.

Neuville oli sel hooajal ­olnud äärmiselt stabiilne, lõpetades poodiumil eelmisest seitsmest MM-rallist koguni viis. Tõsi, küll selle madalaimal astmel, ent ikkagi poodiumil. Et Neuville maitses viimati võidurõõmu alles 2020. aasta Monte Carlo etapil, langes kodupubliku ees teenitud triumfiga kivi tema südamelt. Ühtlasi oli see tema esimene võit uue kaardilugeja Wydaeghega.

Juba enne Belgia rallit oli teada, et eelnev kogemus nendel keerulistel teedel on määrava tähtsusega. WRC-sõitjatest olid varem Ieperis sõitnud Neuville ja tema tiimikaaslane Craig Breen. Esimene võitis selle kuulsa ralli 2018. ning teine 2019. aastal, ent siis sõitsid mõlemad mehed R5-autoga.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles