Esimese liigamängu Messita pidanud Barcelona oli võidukas, esile kerkis uus liider

Karl Mihkel Eller
Copy
Barcelona ründaja Martin Braithwaite.
Barcelona ründaja Martin Braithwaite. Foto: JOSEP LAGO/AFP/Scanpix

Hispaania kõrgliiga avavoorus võõrustas Barcelona Camp Nou staadionil Real Sociedadi ning võitis kohtumise 4:2. Kataloonia tippklubi kangelaseks kerkis Taani koondislane Martin Braithwaite.

Barcelona domineeris esimest pooltundi ning selle tõestuseks oli Gerard Pique ja Braithwaite’i väravad avapoolajal. Teise poolaja alguses lõi Braithwaite veel teisegi värava.

Pooled kohtumise väravatest sündisid viimasel kaheksal minutil. Esmalt suutis Sociedad kaks tagasi lüüa ning mängida vahe minimaalseks, kuid Sergi Roberto vormistas Braithwaite’i söödust 4:2 võidu.

Barcelona peatreener Ronald Koeman kiitis oma hoolealuseid. «Esimese pooltunni mäng oli parim Barca, mida ma olen aastate jooksul näinud. Sellist mängu me tahamegi mängida. Teame, et oleme palliga head, kuid oleme ka harjutanud, kuidas pressingut teha ning peame olema valmis seda kõigi vasut kasutama,» ütles peatreener.

Pressikonverentsil tunnustas Sociedadi peatreener Imanol Alguacil vastast, kes oli enne hooaega ilma jäänud oma staarmängijast Lionel Messist. «Messiga või ilma, nad on head. Väga vähesed suudavad neid kodustaadionil võita. Kui nad jätkavad kaitses sama hästi kui täna, siis nad on lähedal La Liga võitmisele,» pakkus Imanol.

Lisaks tuleb arvestada, et eilses kohtumises ei saanud Barcelonat aidata Ansu Fati, Dembele ja Agüero. Koeman on vihjanud, et meeskond võib palgata veel mõne ründaja, kuid selge on see, et Barcelona ilma Messita on jätkuvalt kõrge kvaliteediga meeskond.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles