Laas Vuelta teise etapi finišiheitlusest: parima tulemuse püüdmiseks jäin lihtsalt liiga taha

Karl Mihkel Eller
Copy
Martin Laas (keskel).
Martin Laas (keskel). Foto: Manuel Bruque/EPA/Scanpix

Aasta viimase suurtuuril Hispaanias püüdis Eesti profirattur Martin Laas (Bora-Hansgrohe) etapivõitu, kuid jäi pühapäevasel võistlusel seitsmendaks. Võistlusjärgses kommentaaris põhjendas eestlane, et jäi parima tulemuse püüdmiseks lihtsalt liiga taha.

167 km etapil Caleruegast Burgos Gamonali kulges peamiselt tasasel maastikul, kuigi 5 km enne finišit oli ka väikene tõus, mis siiski ei mõjutanud kiiremate meeste tempot. Samas pakkus sõitjatele väljakutset külgtuul ja kõrge temperatuur.

20 km enne finišit püüdis peagrupp jooksikud kinni, kuid viimastel kilomeetritel toimunud suur kukkumine rikkus Bora-Hansgrohe tippsprinteri Jordi Meeusi võimalused võidu eest võidelda. Nii jäid kõik lootused 27-aastase Laasi õlule.

Kahjuks takerdusid kukkumisse ka Bora-Hansgrohe ratturid Maximilian Schachmann ja Patrick Gamper ning nii ei saanud tiimikaaslased Laasi aidata. Schachmann ja Meeus pääsesid kukkumisest vigastusteta, kuid Gamper sai lõikehaava ning viidi põhjalikumaks kontrolliks haiglasse.

Finišiheitluses tuli Laasil leppida seitsmenda kohaga. «Kahjuks kukkusid kolm meie ratturit, nende seas ka sprinter Meeus. Seega pidin ma sprindis üksinda proovima,» rääkis Laas meeskonna pressiteenistusele. «Viimasel 2 kilomeetril polnud mul meeskonnakaaslasi abiks, seega proovisin leida head ratast, millele järgneda. Kahjuks jäin ma parima tulemuse püüdmiseks lihtsalt liiga taha.»

«Sihtisime täielikult sprinti ja olime valmis panustama Jordile, Martin pidi olema tema abiline, kuid siis toimus kukkumine. Püüame tiimisisest moraali kõrgel hoida, kuid me ei saa asju enam muuta, selline see sport on,» lisas Bora-Hansgrohe spordidirektor Steffen Radochla.

Esmaspäeval sõidetakse Hispaania velotuuri üks pikemaid etappe, 202,8 km Santo Domingo De Silosest Picon Blancosse.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles