Eestlane võitis Suurbritannia krossisarja meistritiitli

Postimees Sport
Copy
Harri Kullas.
Harri Kullas. Foto: MX Nationals

Nädalavahetusel toimus Suurbritannias Landrake´i krossirajal MX Nationalsi neljas etapp. MX1 klassis teenis etapivõidu eestlane Harri Kullas, kes kindlustas sellega ka esikoha hooaja kokkuvõttes.

Kvalifikatsioonis kuuendat aega näidanud Kullas ei ole vahepeal oma startimisoskust kaotanud ja ta asus esimeses võistlussõidus stardi järel Tommy Searle seljataha teisele kohale. Seal sõitis ta enamuse võistlussõidust ning hoidis Searle’i pideva surve all, kuid suutis osava möödumisega tõusta liidriks ja võtta võidu. Searle lõpetas teisena ja Stuart Edmonds kolmandana, kirjutas MX Mania.

Teises sõidus ei jätnud Kullas teistele mingit võimalust. Ta võttis stardi järel liidrikoha enda kätte ja suutis konkurente kogu sõidu jooksul enda seljataga hoida. Harri võttis taas võidu ja kindlustas sellaga etapi esikoha ning ka sarja esikoha. Searle lõpetas sõidu teisena, kolmas oli venelane Jevgeni Bobrõšev.

Etapi kokkuvõttes kuulus Kullasele 50 punktiga esikoht. Teise koha sai 44 punktiga Searle ja kolmanda koha 38 punktiga Bobrõšev. Sarja kokkuvõttes kindlustas Kullas esikoha. Tal on üks etapp enne sarja lõppu koos 229 punkti. Teisel kohal oleval Searlel on 178 punkti.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles