Taaramäe Vuelta etapivõidust: ma olen 34. Palju selliseid võimalusi enam ei tule

Karl Mihkel Eller
Copy
Rein Taaramäe Hispaania velotuuri kolmanda etapi finišis.
Rein Taaramäe Hispaania velotuuri kolmanda etapi finišis. Foto: Alvaro Barrientos/AP/Scanpix

Rein Taaramäe võitis esmaspäeval Hispaania velotuuri kolmanda etapi ja sai tänu sellele selga punase liidrisärgi. Eesti rattaproff tunnistas, et tema karjääris ei tule enam palju võimalusi, et võidelda suurtuuridel etapivõidu eest.

«See võit ei ole täiesti ootamatu, kuna ma tundsin end tõeliselt hästi ja arutasin etapi eelõhtul selle võimaluse üle pikalt meie nutika spordidirektori Valerio Pivaga,» ütles Taaramäe Intermarché-Wanty-Gobert Matériaux meeskonna pressiteate vahendusel.

«Ma olen 34. Palju selliseid võimalusi enam ei tule. Seetõttu alustasin etappi selge missiooniga. Etapivõit oli võimalik, sest ma tõesti uskusin endasse. Meie jooksikutepunt koosnes kaheksast tugevast sõitjat ning Elissonde ja Dombrowski olid kõige ohtlikumad vastased,» rääkis eestlane viimaste kilomeetrite kohta, mida võeti kolmekesi koos Joe Dombrowski ja Kenny Elissondega.

«Ma polnud sellises olukorras esimest korda ja varasem kogemus tegi mind tugevamaks,» vihjas Taaramäe, et oli tänavu kevadel Itaalias lähedal suurtuuri liidrisärgile, kuid siis võitis etapi Dombrowski. Viis aastat tagasi võttis eestlane etapivõidu Girol, kuid ka siis kuulus ameeriklasest rattur jooksikute sekka ja liidrisärki Taaramäe ei saanud.

Hispaania velotuuri 3. etapi viimane kilomeeter

«Kõige suurem küsimus oli, kas peagrupp januneb etapivõidu järele või mitte. See oli fantastiline, ma naudin seda järgmiste päevade jooksul veel palju,» ütles Vuelta kolmandal etapil kübaratriki teinud Taaramäe, kes lisaks etapivõidule sai liidrisärgi ja mägedekuninga arvestuse esikoha.

Teisipäeval näitab Taaramäe oma punast liidrisärki 163,9 km etapil, mis algab El Burgo de Osmast ja lõpeb Molina de Aragonis. Tegemist peaks olema kergema etapiga, kus oma oskuseid peaks näitama sprinterid. Järgmine mägine etapp sõidetakse neljapäeval.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles