Simple Session hülgas uhked viled ja tuled ning naaseb tänavajuurte juurde

Karl Juhkami
, reporter
Copy

Sel nädalavahetusel aset leidev ekstreemspordi festival Simple Session toimub tänavu teistmoodi kui varem: talve asemel suvel ning Saku suurhalli lubatava 5000 pealtvaataja asemel Põhjala kultuuritehases, kus vaid 400 istmekohaga tribüün. Need vangerdused ei tähenda siiski, et ürituse peakorraldajate tuhin oleks kuidagimoodi vaibumas, lihtsalt tänavu proovitaksegi teistsugust lähenemist.

«Ei saa eitada, et see on koroonast mingil määral sõltuv,» lausub 2000. aastast koos venna Marioga üritust vedanud Risto Kalmre ilmselge avaküsimuse peale. Kuid see on ainult üks tahk. Mullu veebruaris tähistas festival nimelt suurejooneliselt oma 20 aasta juubelit, pärast seda seisti omamoodi teeristil: kuidas edasi?

«Mõtlesime, kuidas saaks teha asju teisiti? Olime teinud kunagi suviseid üritusi Riias ja Helsingis ning siis saigi seda ideed laiendatud. Alguses tahtsime Põhjala juurde teha terve suure kvartali, kuid lõpuks jõudsime praeguse lahenduseni,» selgitab Kalmre ürituse tagasi nooruslike tänavajuurte juurde toomist.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles