Kukkunud Taaramäe: olin väga närvis ja lõpetasin asfaldil

Rasmus Vatter
, Suvereporter
Copy
Rein Taaramäe.
Rein Taaramäe. Foto: Alvaro Barrientos/SCANPIX

Rein Taaramäe (Intermarche-Wanty-Gobert) jätkab hoolimata lõpukilomeetritel üle elatud kukkumisest, siiski Hispaania velotuuri üldliidrina.

Õnnetu kukkumine juhtus Taaramäega kaks kilomeetrit enne sõidu lõppu, aga tänu «kolme kilomeetri reeglile» sai ta peagrupiga sama aja ja jätkab endiselt üldliidrina.

«Ma ei olegi kindel, kuidas see üldse juhtus. Olin väga närvis ja järsku leidsin ennast paremkurvis asfaldilt. Pole hullu, õnneks pole suuremaid vigastusi, vaid ainult kerged marrastused,» vahendas Vuelta koduleht eestlase sõnu.

Esmakordselt suurtuuril liidrisärki kandnud Taaramäe jaoks oli tegu hindamatu kogemusega.

«Täna oli uskumatu päev. Sõitsime mõnda aega kogu tiimiga juhtgrupi ees ja nautisime seda täiega. See oli kaunis,» rääkis Taaramäe.

Eile Hispaania velotuuri kolmanda etapi võiduga punase liidrisärgi haaranud Rein Taaramäe loodab veel mõned päevad üldarvestust juhtida.

«Kui homme küljetuult ei ole, suudan ilmselt särki hoida. Neljapäeval on finišis väike tõus, aga kui olen selle jalamil heal positsioonil, peaks mul olema piisavalt jõudu, et liidriks jääda.

Ilmselt suudan veel kaks päeva liidrina püsida, aga reedesel Alicante etapil tuleb suur lahing. Suure tõenäosusega on meie ülesanne seal liiga raske,» ennustas Taaramäe.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles