Eestlanna tuli lauahokis kahekordseks maailmameistriks

Sport
Copy
Maria Saveljeva.
Maria Saveljeva. Foto: Eesti Lauahoki Liit

Tallinnas on lõppenud lauahoki maailmameistrivõistlused. Praegune naiste kategoorias maailmameister, tallinlanna Maria Saveljeva kaitses kodus oma tiitlit.

Kokku võitis Eesti koondis 4 medalit ja saavutas medalite üldarvestuses kolmanda koha.

24-aastasest Tallinna mängijast Maria Saveljevast sai maailmameistrivõistluste ajaloos esimene naine, kes pääses avatud kategooria play-off'i, kuid 1/16 finaalis kaotas ta seeria lätlasele Valts Smagars-ile - 1:4.

Sellegipoolest võitis Saveljeva sellel meistrivõistlustel kaks medalit. Naiskonna koosseisus, mille eest mängisid ka Tatjana Sutškova ja Darja Hrustaljova, võitis ta pronksmedali. Kohtumises 3. koha eest võitsid Eesti nejud Läti koondist. Ja isiklikul naiste turniiril suutis Saveljeva kaitsta oma kahe aasta eest saadud meistritiitlit. Finaalis võitis Maria oma Eesti meeskonnakaaslast Darja Hrustaljovat.

3. koha sarjas kaotas 14-aastane tallinlanna Tatjana Suchkova ukrainlanna Hanna Ivantsova ja jäi neljandaks. Kokku mängis selles kategoorias 19 osalejat.

Juunioride koondis tõi Eesti koondisele veel ühe pronksmedali. 3. koha mängus võitis ta ka Läti koondist.

Vaatamata piirangutele kogunes Tallinnasse 182 osalejat 14 riigist (Eesti, Läti, Ukraaina, Venemaa, Taani, Rootsi, Soome, Czechi, Saksamaa, Leedu, Ungari, Sloveenia, Israel ja USA). Kokku mängiti välja 10 auhinnakomplekti erinevates kategooriates.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles