BLOGI JA GALERII ⟩ Flora lõi Roversile neli ja läheb Iirimaale kaheväravalise eduga

Postimees Sport
Copy

Tallinna FC Flora alistas koduväljakul 4:2 Iirimaa tšempioni Shamrock Roversi ja on vaid ühe kohtumise kaugusel, et jõuda esimese Eesti klubina eurosarja alagruppi. Mängu täpsemat kulgemist saab järgi lugeda blogist.

Enne mängu:

Floral on võimalik teha Eesti klubijalgpalli ajalugu – olla esimene siinne võistkond, kes jõuab Euroopas alagruppi. Kindlasti ei tule lihtne kohtumine, sest Shamrocki näol on tegemist kõige edukama Iirimaa klubiga, kes on sellel hooajal kaotanud vaid ühe kohtumise eurosarjas, kui Meistrite liiga 1. eelringis jäädi 0:2 alla Slovan Bratislavale. Flora see-eest on kaotanud kolm kohtumist – kaks nappi kaotust Varssavi Legia (Poola) ning üks minimaalne kaotus Kürpose meistrile Omonoia FC-le.

Mõlemad klubid mängisid kolmanda eelringi ja play-off'i vahel ka liigamängu. Florakad mängisid laupäeval võõrsil FC Kuressaarega. Mitmed mängijad, kes Euroopa liiga kolmanda eelringi kohtumises osalesid, jäid mängust eemale või alustasid varumeeste pingilt. Mängust jäi täielikult eemale Henrik Ojamaa, pingilt alustasid Konstantin Vassiljev, Sergei Zenjov ja Flora senine eurosarja suurim väravakütt Rauno Sappinen. Oli selgelt aru saada, et Kuressaare vastu anti võtmemängijatele rohkem puhkust ja aega taastumiseks, et Tallinnas neljapäeval teha hea tulemus iirlaste vastu. Kohtumine kujunes mängijatele raskeks ning FC Kuressaare võttis 1-0 võidu. See oli Kuressaare esimene võit Flora üle üheksa aasta jooksul.

Shamrock Rovers kohtus Iirimaa kõrgliigas uustulnuka Drogheda Unitediga. Kui võrrelda sealset algkoosseisu Roversi eurosarja kolmanda eelringi omaga, siis sealt on samamoodi näha, et iirlased andsid paljudele võtmemängijatele puhkust. Sellest hoolimata võttis Shamrock 1:0 võidu ning nõnda hoitakse tabelis kindlalt esimest kohta – kolme punktiga juhitakse ning varuks on veel üks mäng.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles