Belgia ralli naaseb MM-sarja, kuid alles mõne aasta pärast

Christopher Krutto
Copy
Belgia ralli raames külastasid WRC-ässad ka kuulsat Spa-Francorchamps'i ringrada. Lähiajal seda uuesti MM-sarjas ei näe, kuid tulevikus loodetavasti küll.
Belgia ralli raames külastasid WRC-ässad ka kuulsat Spa-Francorchamps'i ringrada. Lähiajal seda uuesti MM-sarjas ei näe, kuid tulevikus loodetavasti küll. Foto: GREGORY LENORMAND via www.imago-images.de/Scanpix

Möödunud nädalavahetusel peetud Belgia ralli jäi WRC-sarja korraldajatele positiivselt silma ja seetõttu soovitakse koostööd pikendada, kuid kohta MM-sarjas kohe ei pakuta.

Tulevast aastast kuuluvad ralli Euroopa meistrivõistluste õigused WRC Promoterile (WRC-sarja turundamisega tegelev ettevõte – toim.) ja see annab neile võimaluse rallisid EM- ja MM-kalendrite vahel roteerida. Tõenäoliselt saab üheks selliseks võistluseks ka Belgia ralli.

Nimelt on nad WRC-sarja korraldajaga sõlmimas lepingut, mille alusel kuulutaks 2022. ja 2023. aastal EM-sarja ning naastaks MM-etapina 2024. aastal.

«Me oleme kindlad, et linna, Club Superstage'i (Belgia rallit korraldav organisatsioon – toim.), parnerite ja osanike koostöös oleme loonud võistluse, millel on suur majanduslik väärtus siinsele regioonile,» sõnas Jan Huyghe, Belgia ralli üks korraldajatest.

«Oleme kõik õnnelikud esimese Belgia MM-ralli edu üle. See pole saladus, et soovime seda võistlust näha tuleval aastal EM-kalendris ja hiljem ka MM-etapina. See vajab kõiki osapoolte koostööd,» lisas WRC Promoteri tegevdirektor Jona Siebel.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles