Taaramäe kaotas liidritele kõvasti, kuid hoiab mägedekuninga särki

Christopher Krutto
Copy
Rein Taaramäe Vuelta mägedekuninga särgis.
Rein Taaramäe Vuelta mägedekuninga särgis. Foto: Fotoreporter Sirotti Stefano via www.imago-images.de/SCANPIX

Vueltal kaks päeva enda käes liidrisärki hoidnud Rein Taaramäe (Intermache-Wanty-Gobert) on küll selle pidanud loovutama ja vähemalt tänavu suure tõenäosusega seda enam enda kätte ei saa, kuid hetkel hoiab eestlane esikohta mägedekuninga arvestuses 

Taaramäe lõpetas Hispaania velotuuri kuuenda etapi alles 159. kohal ja kogus võitjale kaotust 12 minutit ning 53 sekundit. Taaramäe suur kaotus oli osaliselt tingitud ka faktist, et ta küsis vahepeal arstiabi.

Teise eestlasena stardis olev Martin Laas (Bora-Hansgrohe) sai 142. koha, kaotust võitjale 10 minutit ja 31 sekundit.

Etapi võitis taanlane Magnus Cort Nielsen (EF Eduation - Nippo), kes edestas möödunud hooajal üldvõidu noppinud Primož Roglicit (Primož Roglic). Mõlemad said kirja sama aja.

Üldarevstuses tõusis samuti liidriks Roglic, kes edestab teisel kohal olevat Enric Masi (Movistar) 25 ja kolmandal kohal olevat Miguel Angel Lopezt (Movistar) 36 sekundiga. Taaramäe on üldarvestuses 60. kohal (+14.50) ja Martin Laas 159. kohal (+32.11)

Mägedekuninga arvestuses hoiab 10 punktiga esikohta Rein Taaramäe. Teist kohta hoiab seitsme silmaga prantslane Kenny Elissonde (Trek-Segafredo) ja kolmandat kuus punkti kogunud ameeriklane Joseph Lloyd Dombrowski (UAE Team Emirates).

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles