Tahtlikult mootorit lõhkuda üritanud MotoGP äss sai sule sappa

Christopher Krutto
Copy
Maverick Vinales.
Maverick Vinales. Foto: JOE KLAMAR/Scanpix

MotoGP sarjas üheksa etappi võitnud Maverick Vinales jäi keset hooaega töötuks, sest tema leivaisa Yamaha otsustas koostöö viivitamatult lõpetada. Põhjuseks fakt, et mees proovis oma mootorratta mootorit tahtlikult lõhkuda.

Vinales proovis oma mootorratta mootorit lõhkuda Steiermarki GP viimastel ringidel ja seetõttu jäeti ta Austria GP-lt kõrvale. Kuigi mootorrattur vabandas avalikult tiimi ees ja seletas oma teguviisi kuhjuva frustratsiooniga, siis meeskond otsustas tema teenetest loobuda.

Kuigi algselt pidi Vinalese ja Yamaha vaheline leping lõppema alles 2022. aastal, siis juba varasemalt oli kokku lepitud, et koostöö lõpetatakse aasta varem.

«Tiim ja rattur lubasid üksteisele, et jätkavad tänavuse hooaja lõpuni ja garanteerisime talle täieliku toe ning tema lubas anda endast maksimumi, et saaksime projekti stiilselt lõpetada,» sõnas Yamaha tiimipealik Lin Jarvis Autosportile.

«Kahjuks ei lõppenud Steiermarki GP hästi ja pärast mõlema osapoole sügavat kaalutlemist otsustasime ühiselt, et mõlema poole jaoks oleks parem koostöö enneaegselt lõpetada,» seletas Jarvis.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles