VIDEO ⟩ Selgus Eesti võrkpallikoondise koosseis koduseks EMiks

Rasmus Vatter
, Suvereporter
Copy
Eesti meeste võrkpallikoondis.
Eesti meeste võrkpallikoondis. Foto: Tairo Lutter

Reedel teatas Eesti võrkpalli rahvusmeeskonna peatreener Cedric Enard need 14 meest, kes hakkavad Eesti eest mängima 1.-9. septembrini Saku Suurhallis toimuval Euroopa meistrivõistluste finaalturniiril.

Seni Tallinnas laagris olnud 17 mängijast pidi seega eemale jääma kolm meest. Juba mõned päevad tagasi sai selgeks, et koondist ei saa kodusel EMil aidata kauaaegne kapten Kert Toobal, kes pidi minema põlveoperatsioonile. Tema asemele kutsuti laagrisse kolmandaks sidemängijaks Markkus Keel.

Lõplikust valikust jäävad eemale Markkus Keel, libero Johan Vahter ja temporündaja Henri Treial. Peatreener Cedric Enard põhjendas rasket valikut.

«Markkuse kutsusin äsja laagrisse Kert Toobali asemele, ent lõpuks otsustasin sidemängijatest jätkata Viiberi ja Vankeriga. Diagonaalide osas polnudki suurt küsimust, nii Oliver (Venno) kui ka Renee (Teppan) jätkavad. Tempoosakonnas otsustasin minna välja kolme mehega ja nurgaründajatest viie mehega,» sõnas juhendaja, kes saab nurgaründajatest kasutada nii Robert Tähte, Kristo Kollot, Märt Tammearut, Albert Hurta kui Karli Allikut.

«Temporündajatest otsustasin kaasata Ardo (Kreegi), Aga (Andri Aganitsa) ja Timo (Tammemaa) ning Henri (Treial) jääb seekord eemale. Liberote osas – kuna Kert Toobal jääb niikuinii eemale, siis tundsin, et vajan kogemust ning otsustasin jätta Raidu (Rikbergi) ning Silveri (Maari).

Raidu osas oli asi puhtalt kogemuses, muidugi pole mul Jussi (Johan Vahteri) vastu midagi, lihtsalt hetkel vajame rohkem kogemusi,» lisas peatreener.

«Nüüd on meil veel 10 päeva aega tööd teha ja siis kodupubliku ees endast kõik anda. Loodan leida õige rütmi ja meelestatuse.»

Sama koosseisuga mängitakse kolm kontrollmängu Hispaaniaga 26.-28. augustil.

Rahvusmeeskonna koosseis alagrupiturniiril Tallinnas:

Sidemängijad: Robert Viiber, Renet Vanker

Diagonaalründajad: Oliver Venno, Renee Teppan

Temporündajad: Ardo Kreek, Timo Tammemaa, Andri Aganits

Nurgaründajad: Robert Täht, Kristo Kollo, Märt Tammearu, Albert Hurt, Karli Allik

Liberod: Silver Maar, Rait Rikberg

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles