Saksamaa jalgpallitäht paneb 100 paari putsasid oksjonile, et aidata üleujutustes kannatanuid

Christopher Krutto
Copy
Kai Havertz
Kai Havertz Foto: Paul Terry/SCANPIX

Lääne-Euroopat on tänavu tabanud karmid üleujutused, mis on nõudnud sadu inimelusid ja jätnud koduteta veel paljusid. Seetõttu otsustas Saksamaa jalgpallitäht Kai Havertz teha midagi kannatanute heaks.

Pärast suviseid jalgpalli Euroopa meistrivõistluseid läks Havertz puhkusele ja ei arvanud algselt midagi telefonikõnest isaga, kes ütles, et kodus on sadanud kolm-neli päeva järjest.

«Alguses ei võtnud ma seda tõsiselt, kuid siis saatis isa meile pilte ja videosid. See oli kohutav. Oli näha, et kõik on üle uputatud ja inimesed olid vees. Seda oli raske vaadata, sest ma elasin võib-olla 20 minuti kaugusel kohast, kus kõik toimub. Ma kasvasin seal üles,» rääkis Londoni Chelsea mängumees BBC Sportile antud intervjuus.

Havertz soovis kuidagi kannatanuid aidata ja mõistis, et kõige targem oleks seda teha läbi Saksamaa Punase Risti. Lisaks sellele, et ta annetas neile 200 000 eurot, tuli Havertz ideele luua 100 paari spetsiaalselt disainitud putsasid, mis lähevad oksjonile. Ühte paari kannab ta pühapäeval Arsenali vastu.

«Soovime sellega raha koguda. Inimesed saavad osta jalatsid ja putsa sümboliseerib toetust ja austust inimeste vastu, kes on kaotanud kõik.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles