Kuuekordne maailmameister kartis, et käevigastus võib lõpetada tema karjääri

Postimees Sport
Copy
Marc Marquez 2020. aastal Jerezi MotoGP etapil.
Marc Marquez 2020. aastal Jerezi MotoGP etapil. Foto: Marcelo Del Pozo/Reuters/Scanpix

Kuuekordne MotoGP meister Marc Marquez avaldas, et eelmisel aastal saadud karm käevigastus võinuks lõpetada tema karjääri. Nüüd on aga 28-aastane hispaanlane vigastusest taastunud ning võitis juunis esimese MotoGP võistluse pärast karmi avariid.

Mullu juulis Jerezis kukkudes kätt vigastanud Marquez kartis, et ta ei saagi enam oma kätt tulevikus normaalselt kasutada. Intervjuus The Guardianile avaldas ta, et ei saanud kuude jooksul veepudelit korralikult käes hoida.

Marc Marquez tänavu juulis uuesti MotoGP poodiumi kõige kõrgemal astmel.
Marc Marquez tänavu juulis uuesti MotoGP poodiumi kõige kõrgemal astmel. Foto: RONNY HARTMANN/AFP/Scanpix

Honda sõitja tunnistas, et tundis võidujoovastusest puudust, kuid aastatel 2013-2019 kuus MM-tiitlit võitnud Marquez ei plaani veel karjääri lõpetada. «Motivatsiooni on rohkem kui kunagi varem, sest see oli minu karjääris üks esimesi kordi, kui mul oli tõeline tagasilöök,» rääkis hispaanlane intervjuus.

28-aastane mootorrattasõitja arutas, et võib-olla oleks tark võtta natuke pikem võistluspaus ja teha aasta või kahe pärast comeback. «Samas, see pole minu stiil. Ma tahan rohkem kannatada, areneda ja tulla tagasi tippu,» lisas Marquez.

Eelmise hooaja vigastuse tõttu vahele jätnud Marquez on tänavu teeninud ühe võidu ja 59 punkti, millega ta platseerub 11. kohale.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles