Väga raske kukkumise üle elanud Eesti rattur võitis Rahvuste karikasarja etapi

Postimees Sport
Copy
Madis Mihkels (keskel) ja Romet Pajur (vasakul) pjedestaalil.
Madis Mihkels (keskel) ja Romet Pajur (vasakul) pjedestaalil. Foto: Eesti Jalgratturite Liit

Ungaris jätkuval Rahvuste karikasarja kuuluval mitmepäevasõidul One Belt One Road pälvis Madis Mihkels laupäevasel võistluspäeval kaks esikohta

Hommikul ootas Eesti maanteeratturite juunioride koondist ees 89,9 kilomeetrit, kus võidutses sõidu algul väga raske kukkumise üle elanud Mihkels (1:51.41). Eestlane suutis võistlust varurattaga jätkata, võitis seejärel esimese vahefiniši ja näitas parimat minekut ka lõpumeetritel. Teise koha sai norralane Stian Fredheim ja kolmanda Romet Pajur. Esikümnesse mahtus veel ka Frank Aron Ragilo, pälvides kuuenda koha. Aaron Aus sai 30., Lauri Tamm 64. ja Henry Grünberg (+0.34) 82. koha.

Õhtusel etapil, millel oli pikkust 41,2 kilomeetrit, teenis taas etapivõidu Mihkels ajaga 49 minutit ja 53 sekundit. Teise koha sai taanlane Lykke Frederik ja kolmanda taas Pajur. Ragilo ületas finišijoone 24., Tamm (+0.12) 73., Aus (+0.12) 80. ja Grünberg (+1.13) 109. positsioonil.

Enne viimast etappi sai liidrisärgi selga Mihkels, kellele Luksemburgi rattur Niels Michotte kaotab nelja ja norralane Stian Fredheim viie sekundiga. Pajur (+0.08) on kokkuvõttes viiendal, Ragilo (+0.17) 15., Tamm (+0.41) 58., Aus (+0.48) 69. ja Grünberg (+2.25) 98. kohal.

Parima noorratturi arvestuses hoiab Pajur teist kohta. Aktiivseima ratturi pingereas on Mihkels esimene ja Pajur neljas. Eesti koondis hoiab Norra ja Austria järel kolmandat kohta.

Pühapäeval ootab Eesti juunioride koondist 108-kilomeetrine viimane etapp.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles