Eestlased kontrollisid kodusel MK-etapil vormi. Mis välja koorus?

Karl Juhkami
, reporter
Copy
Eesti suusatajate parima tulemuse sõitis välja Mariel Merlii Pulles (nr 3), kes jäi reedeses sprindis alla vaid olümpiapronks Natalia Neprjajevale.
Eesti suusatajate parima tulemuse sõitis välja Mariel Merlii Pulles (nr 3), kes jäi reedeses sprindis alla vaid olümpiapronks Natalia Neprjajevale. Foto: FIS/Tarmo Haud

Sel nädalavahetusel Otepääl toimunud rullsuusatamise MK-etapil riisusid võistlustel koore Venemaa tipud. Meie sportlastel oli poodiumile asja ainult reedeses naiste sprindis, kuid lähedale jõuti ka järgmistel päevadel toimunud distantsisõitudel.

Kõige napimalt jäi esikolmikust välja Martin Himma, kel jäi pühapäevases 15 km eraldistardist klassikasõidus vajaka kõigest 0,6 sekundit, et rikkuda meie idanaabrite kolmikvõit. Kui kaks esimest, Aleksandr Bolšunov ja Aleksei Tšervotkin olid eile selgelt teiselt planeedilt, siis lõpuks kolmandaks platseerunud Aleksandr Terentjeviga pidas Himma maha kõva lahingu.

«Kuskil 400 meetrit enne finišit juhtisin veel tema ees ning sealt oli jäänud vaid allamäge lõik ja lõpuspurt, kuid suutsin käest anda,» sõnas Porkunist pärit suusamees. Kuna allajäämine oli niivõrd väike, jäi see pärast võistlust hinge kriipima, ent samal ajal nentis Himma, et pigistas endast rajal välja kõik, mis võimalik. «Terve viimane ring oli põhimõtteliselt lõpuspurt. Ma tean, et kui mul on raske võistlus, siis hakkab alati pea valutama. Seekord hakkas ka, mis näitab, et pingutus oli tõesti kõva. Ent kripeldab ikka.»

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles