Naabrite juures comeback'i tegev Northug: ma ei näe, kes võiks Rootsis mulle vastu saada

Karl-Joosep Küngas
Copy
Petter Northug jr.
Petter Northug jr. Foto: VEGARD WIVESTAD GR¯TT/SCANPIX

Petter Northug naaseb suusaradadele ja seda endale väga palju rõõmu pakkunud Rootsis. Sedapuhku osaleb ta rullsuusa 55 km sõidus, mille plaanib kindlasti ka võita.

Northug loodab korrata mäletusi aastast 2015, mil ta Falunis toimunud MMil neli kuldmedalit kaela sai. «Paljud rootslased ootavad seda. Mulle meeldib lihtsalt seda enda silme eest läbi lasta,» sõnas Northug sotsiaalmeedias.

Rullsuusa maraton ehk 55 km sõit toimub Rootsis Hitras ning kohale on tulnud väga soliidne seltskond. Siiski ei kahtle Northug, et suudab Rootsis kõik konkurendid alistada.

«Ma ei näe Rootsis kedagi, kes võiks mind võita,» jätkas Northug.

Tegelikult on see üsna huvitav avaldus, kuna alles hiljuti toimunud võistlusel, kus ka Northug osales, võttis võidu rootslane Max Novak. Seda veel norralaste Johannes Hösflot Kläbo, Erik Valnese ja Martin Johnsrud Sundby ees. Northug kaotas Novakule seejuures üheksa minutit.

Lisaks Novakule tuleb Northugil silmitsi seista veel ka Oskar Svenssoniga, William Poromaaga, Emil Perssoniga ja prantslastega Maurice Manificat ja Jean-Marc Gaillard'iga.

Rootsi koondise peatreener tervitab Northugi, kuid muigab norralase öeldu peale. «Olen uhke, et ta jälle karjub rootslaste peale. Loodetavasti suudab ta kõike ka tõestada.»

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles