Prantsusmaa vutiväljakul puhkes kaos: fännid ja mängijad klohmisid teineteist

Toimetas Karl Juhkami
Copy
Nice'i (punases) ja Marseille (sinises) mängijad väljakule tulnud fänni ohjamas. See oli alles vahejuhtumis algus.
Nice'i (punases) ja Marseille (sinises) mängijad väljakule tulnud fänni ohjamas. See oli alles vahejuhtumis algus. Foto: Jonathan Moscrop

Kui Nice'i ja Marseille klubid eile õhtul Prantsusmaa jalgpalli kõrgliigas palli mängu panid, ei osanud ilmselt keegi ette näha, mis ca tunni pärast väljakul juhtub.

Kõnealune kohtumine kulges enam-vähem sujuvalt 72. minutini, tolleks hetkeks oli Nice Kasper Dolbergi 49. minuti väravast 1:0 juhtimas, mis, nagu näha, mõjus kodumeeskonna fännidele lõvikonservina. 

Sest 72. minutil otsustas üks äksi täis fänn kostitada nurgalööki andma läinud Marseille' mängumeest Dimitri Payet'd joogipudeliga. Prantslane ei jäänud aga vastust võlgu: visates pudeli tagasi publikusse. Tema kamraadid Alvaro Gonzales ja Matteo Guendouzi aga nii viisakad ei olnud, sööstes samuti fännide nina alla rusikaid ja sõnu pilduma.

See ajas Nice'i fännid veelgi rohkem pöördesse, mistõttu hakkasid nad ka väljakule kippuma. Kuna staadioni turvatöötajad jäid poolehoidjate ohjamisega hätta, pääsesid mõned ka väljakule mängijatega silmitsi, et siis arveid klaarida. 

Pärast esimest kokkupõrget otsustasid Marseille'i mängijad kohtumise pooleli jätta ja riietusruumi minna. Selle otsuse täideviimisega oli sealjuures samuti tükk probleeme: muuhulgas tuli mängijatel maha rahustada oma peatreener Jorge Sampaoli.

Aja möödudes rahunesid aga nii Sampaoli kui ka Nice'i fännid. Kui kodumeeskond oli seejärel valmis kohtumisega jätkama, siis Marseille keeldus sellest. 

«Meie mängijaid rünnati,» oli klubi presidendi Pablo Longoria lihtne põhjendus. «Me otsustasime oma mängijate turvalisuse nimel, keda platsile tormanud fännid ründasid, et me ei jätka kohtumisega, kuna palluride turvalisust polnud võimalik lihtsalt tagada.»

Prantsusmaa kõrgliiga on algatanud juhtu kohta omapoolse uurimise.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles