Rein Taaramäe: lähen veel mõne etapivõidu peale välja

Ville Arike
, reporter
Copy
Rein Taaramäe nautis kaks päeva liidrisärgis sõitmist.
Rein Taaramäe nautis kaks päeva liidrisärgis sõitmist. Foto: ANDER GILLENEA/AFP/Scanpix

Hispaania velotuuril oli üheksa etapi järel eile esimene puhkepäev. Nädal tagasi etapi võitnud ja paariks päevaks liidriks tõusnud Rein Taaramäe võttis sündmusterohke nädala kokku ja vaatas ettepoole. Tema siht on võtta veel mõni etapivõit.

Taaramäe võidutses kolmandal etapil, mil ta raputas raskel lõputõusul viimased konkurendid kandadelt ja triumfeeris uhkes üksinduses. Suurtuuridel oli ta varem ületanud finišijoone esimesena kahel korral. Nüüd tõusis ta ka liidriks, kuid õnnetul kombel kukkus kahel järgmisel etapil. Postimehele usutluse andnud Taaramäe võttis neil päevadel juhtunu värvikalt kokku.

«Etapivõit oli mu eesmärk, selle saavutamine on ka varem mitmel korral õnnestunud. Olen alati unistanud liidrisärgist. Selle saamiseks läheb vaja ka õnne, seda, et kõik head asjaolud kokku langeksid.

On fakt, et liidrisärgist võib iga päev ilma jääda, sest suurtuuride esimene nädal ongi alati ohtlik, just kukkumiste osas. Maksimaalselt nägin liidrisärki oma ­seljas neli päeva, õnnestus kaks. Õnnetuste nahka läks asi, olin kaks päeva liider ja kahel korral pikali.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles