Clevelandi turniiri avaringis võitnud Kontaveit ootab järgmisest matšist kõva lahingut

Christopher Krutto
Copy
August 17, 2021, CINCINNATI, UNITED STATES: Anett Kontaveit of Estonia in action during the first round of the 2021 Western & Southern Open WTA 1000 tennis tournament against Ons Jabeur of Tunisia (Credit Image: © Rob Prange/AFP7 via ZUMA Press Wire)
August 17, 2021, CINCINNATI, UNITED STATES: Anett Kontaveit of Estonia in action during the first round of the 2021 Western & Southern Open WTA 1000 tennis tournament against Ons Jabeur of Tunisia (Credit Image: © Rob Prange/AFP7 via ZUMA Press Wire) Foto: Rob Prange

Eesti tennise esireket Anett Kontaveit (WTA 30.) alistas Clevelandi turniiri avaringis ameeriklanna Lauren Davise (WTA 97.) 1:6, 6:0, 6:0. Järgmisest kohtumisest ootab ta kõva lahingut.

Kontaveiti kohtumise algus Davise vastu algas konarlikult ja avasetis sai ta kätte vaid ühe geimi. Eestlanna suutis sellest õnneks toibuda. «Ma alustasin väga uimaselt, aga Lauren mängis esimeses setis väga hästi ja oli agressiivne. Ma lõin liiga palju mööda ja andsin talle tasuta punkte,» tunnistas eestlanna kohtumisele järgnenud pressikonverentsil.

Davis mängis oma kodulinnas ja seetõttu oli Kontaveit valmis selleks, et publik on tema konkurendi poolt ning see ei häirinud teda. «Ma väga naudin publikut ja nende ees mängimist. See ei häirinud mind ja ma olin tänulik, et saame inimeste ees mängida,» sõnas ta.

«Ma tean, et publik toetas Laurenit, aga oli väga tore inimeste ees mängida ja ma arvan, et see on üks asi, mis on mind alati motiveerinud – publik on tribüünidel ja vaatab, mis me teeme. See annab nii palju tuge,» rõhutas Kontaveit.

Järgmises ringis läheb Kontaveit vastamisi prantslanna Caroline Garciaga (WTA 61.), kellega ta on varem kohtunud neljal korral. Kummalgi on seni kaks võitu, kuid kõval väljakul, millel ka Clevelandis mängitakse, on Garcial seis parem. Ainus sellel kattel peetud kohtumine kahe tennisisti vahel toimus 2016. aastal Luksemburgis, kus kolmes setis jäi peale prantslanna.

«Ta on väga hea mängija. Meil on paar kõva lahingut olnud, aga ma proovin mäng-mängu haaval võtta ja lõpetasin alles Laureni vastu. Homme (täna – C.K.) on mul vaba päev ja saan valmistuda mänguks Caroline’iga. See saab kindlasti olema raske matš,» rääkis eestlanna järgmisest vastasest.

Kuigi nüüd hakkab elu vaikselt normaalseks minema ja inimesi lubatakse taas tribüünidele, siis pikalt nii asjad ei olnud ja seetõttu on Kontaveit õppinud väikeseid asju hindama.

«See on teinud mind tänulikuks publikule, kes saavad meid jälle vaadata. Ilma nendeta oli kõik teisiti, keegi ei saanud tulla ja mind toetada. Näiteks mu vanemad ei saanud tulla minu kohtumistele. Olen tänulik, et saame inimesi [tribüünidele] lubada. Mu ema tuleb New Yorki mind vaatama. Võtsime selliseid väikseid asju enne iseenesestmõistetavalt ja hindame neid nüüd natuke rohkem,» seletas Eesti esireket.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles