Kläbo Otepää MK-etapil kukkumise põhjustanud suusatajast: mis tal peas toimus? See ajas mul südame pahaks

Christopher Krutto
Copy
Johannes Hösflot Kläbo.
Johannes Hösflot Kläbo. Foto: CHRISTOF STACHE/Scanpix

Möödunud nädalavahetusel toimus Otepää rullsuusa MK-etapil karm kukkumine. Norra suusatähe Johannes Hösflot Kläbo sõnul nägi see väga valus välja.

Õnnetus toimus, kui itaallane Francesco Becchi proovis endale paremat positsiooni sisse võtta, kuid kukkus ja tõmbas mitu meest endaga kaasa. Kusjuures norrakal Patrick Fossum Kristoffersonil murdus kukkumise järel kiiver.

«See nägi väga kole välja. Seal võis kõvasti haiget saada,» sõnas Kläbo Dagbladetile antud intervjuus ja kritiseeris kukkumise põhjustanud itaallast.

«Ma tahaks teada, mis tal peas toimus. Kui ta arvas, et seal on veel ruumi, siis ta ajab mul südame pahaks. See oli lihtsalt suusa teistele ette panemine,» oli norrakas vihane.

Tema pahameelt jagas ka Norra suusakommentaator Petter Skinstad. «See on kõige koledam asi, mida ma rullsuuskadel näinud olen. See idioot, kes selle põhjustas, peaks karistuseks saama rohkem kui ühe disklahvi. See võinuks põhjustada tõsiseid õnnetusi või isegi surmasid,» kirjutas Skinstad ühismeediasse.

Kukkumise põhjustanud Becchi vabandas hiljem ühismeedia vahendusel. «Mul on väga kahju kõigi ees, kes kukkusid. Ma arvasin, et nägin kahe rullsuusataja vahel auku ja proovisin sinna saada, aga hindasin olukorda valesti. Loodetavasti paranevad kõik hästi,» sõnas ta.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles