Eesti kardisportlased alustavad hooaega Hispaanias

, spordireporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Mario Vendla
Mario Vendla Foto: Erakogu

Kuigi väljas paugub ikka veel pakane, alustavad Eesti kardisõitjad juba sel nädalavahetusel uut hooaega.

Külma ilma ja rohke lume tõttu seda Eestis teha ei saa ning seetõttu ongi mindud Lõuna- Euroopasse, kus järgmise kahe nädala jooksul alustatakse kahe erineva sarja selleaastast hooaega.

Ees ootavad kaks Winter Cup’i ning Hiiumaalt pärit kardimeeskond Kartdagö on neist mõlemale saatnud ühe esindaja. 8.-12. veebruaril peetakse Hispaanias Campilloses mootoritootja Rotaxi tehassarja hooaja avavõistlus Rotax Winter Cup, kus Kartdagö meeskonna eest võistleb Eesti ja Balti Meister Mario Vendla, ning nädal hiljem toimub Itaalias, Lonatos juba 17. korda peetav Winter Cup, mida peetakse FIA klasside rahvusvahelise hooaja alguseks.

Rotax Winter Cupil on osalejaid 83 ning eestlasi koguni kuus, mis tähendab riikide
arvestuses suuruselt neljandat võistlejaterivi!
Eestlaste suur esindatus on tingitud Rotax-klasside suurest populaarsusest Eestis, samas kui mujal maailmas domineerivad FIA poolt reglementeeritud klassid. 17 osalejaga Rotax DD2-s pakub Kartdagö esindajale Mario Vendlale teiste seas konkurentsi ka Eesti võidusõiduradadelt tuttav Fred Joonas Alliksaar.
Rotax Max Senioris on 36 sõitjat, kellest üks on eestlane, ning kõige noormate klassis, ehk Rotax Max Junioris, läheb rajale 30 sõitjat, kelle seas on kolm eestlast.

Lonatos peetav Winter Cup on aga juba tunduvalt suurem võistlus ning sinna koguneb praktiliselt terve FIA egiidi all võistlevate sõitjate paremik. Tähelepanuväärne on, et 360 tahtjast lastakse kohtade puudusel võistlema kõigest 288 sõitjat, kes jaotuvad kolme kolme klassi vahel.
Klassis KF3, kus võistleb ka Lonatos ainukesena rajale minev eestlane Frank Merilaht, võitleb esikoha eest koguni 108 sõitjat ning täpselt sama palju on osalejaid ka KF2-s.
108 on ka suurim lubatud arv sõitjaid ühes võistlusklassis, mis tähendab, et Lonatos rajale minev seltskond on tõepoolest esinduslik.  Kõige võimsamaid, KZ2 klassi karte läheb rajale 72.
Frank Merilahele on võistlus Lonatos tema esimesene Bireli tehasemeeskonna nimekirjas ning seda tehes on ta Marko Asmeri järel alles teine Eesti kardisõitja, kes FIA klassides tehasemeeskonna eest sõitma hakkab.

 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles