Hiina valmistub olümpiamängudeks: jäähokiturniiriks proovitakse kodustada osa tervest KHLi klubist

Karl-Joosep Küngas
Copy
Kunlun Red Stari mängijad, kellest paljud hakkavad olümpiamängudel esindama Hiinat.
Kunlun Red Stari mängijad, kellest paljud hakkavad olümpiamängudel esindama Hiinat. Foto: Yelena Rusko/SCANPIX

Järgmise aasta veebruaris toimuvad Pekingi taliolümpiamängud ning korraldaja proovib ennast parimast küljest näidata. Selleks on Hiina valmis kodustama mängijad, kes esindavad KHLi klubi Kunlun Red Star.

Tänavu on Kunlun Red Star täielikult ettevalmistuseks olümpiamängudeks. Isegi klubi treenerid kuuluvad Hiina rahvuskoondise ette. Siiski on reegel, mis takistab tervele meeskonnale Hiina kodakondsust pakkuma.

«IIHF (rahvusvaheline jäähokiliit) on seadnud reeglid, mis näevad ette, et mängija, kes soovib kodakondust vahetada, peab antud riigis mängima vähemalt 16 kuud. Viimased viis aastat on Kunluni klubi seda proovinud jälgida,» sõnas meeskonna peamänedžer Nikolai Feoktistov. «Oleme praeguseks proovinud leida nii palju mängijaid koondisesse kui võimalik. Nõnda enam ei ole võimalik meil neid juurde värvata.»

Feoktistov selgitas, et nii nende klubi kui ka koondis koosneb järgmistest mängijatest: Hiinas sündinud, Põhja-Ameerikas sündinud, kuid vähemalt ühe Hiina vanemaga mängijad ja neutraliseeritud hokimehed. Just viimaste hulgast tuleb otsida väravavahti, sest Hiinas liiga kõrge tase just pole.

Pekingis paikneva Kunluni meeskonna väravavahtideks on Aleksander Lazušin, Paris O'Brien, Jeremy Smith ja Han Pengfei.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles