Imeline paranemine: viis kuud tagasi koomas olnud Norra sporditäht naases hüppemäele

Karl-Joosep Küngas
Copy
Daniel-Andre Tande.
Daniel-Andre Tande. Foto: TOMASZ MARKOWSKI +48605095588 via www.imago-images.de/SCANPIX

Norra suusahüppaja Daniel-Andre Tande vigastusest taastumine on olnud lausa imeline. Alles viis kuud tagasi haiglas koomas olnud mees teeb juba hooajaks ettevalmistusi.

Sloveenias Planica lennumäel väga raskelt kukkunud ning kokku 19 päeva haiglas veetnud Tande naasis hüppemäele. Endalegi ootamatult kandusid tema õhulennud küllaltki kaugele.

«On lausa imeline, et saan taas hüpata,» sõnas Tande sotsiaalmeedia postituses.

Tegelikult on kõik väga imeline. Märtsis Planicas kaotas ta kohe hüppe alguses tasakaalu ning maandus peagi kaela peale. Sealt libises mees pikalt mäest alla ning püsis enam kui 30 minutit teadvusetult. Pärast teadvusele tulekut pandi ta ohutuse tagamiseks kuntslikusse koomase.

Tande sõnul oli taastumine ja lihtsalt ootamine väga keeruline. «See oli kohutav. Ma arvasin, et suudan juba ammu hüppemäele naasta, kuid pidin ootama arstidelt rohelist tuld. Oli väga raske vaadata, kuidas konkurendid oma sooritusi teevad,» sõnas norralane, kes oli naasmisel väga ärevil.

«Kui ma riietusruumi läksin, siis olin tavapärasest närvilisem. Samas, kui ma poomilt lahti lasin ja hüppama asusin, siis tundus kõik jälle normaalne,» lõpetas Tande.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles