Tallinn jagas spordiklubid kvaliteetseteks ja ebakvaliteetseteks

, spordireporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Tallinna linna jagataveks uurimateks sporditoetusteks tänavu noore harrastaja kohta on näiteks purjetamises 387 eurot, ujumises 350 eurot ja jäähokis 339 eurot.
Tallinna linna jagataveks uurimateks sporditoetusteks tänavu noore harrastaja kohta on näiteks purjetamises 387 eurot, ujumises 350 eurot ja jäähokis 339 eurot. Foto: Ants Liigus / Pärnu Postimees

Tänavu jagab Tallinna linn sporditegevuse toetuseks 3 950 000 eurot 156 spordiklubile, ühtekokku toetatakse 19 157 harrastajat vanuses 4-19 eluaastat.

Tallinna abilinnapea Mihhail Kõlvarti sõnul kujuneb selle aasta laste ja noorte sporditegevuse pearaha baassummaks 165 eurot, samas kui möödunud aastal oli see 163 eurot.

«Kvaliteetse spordiklubi puhul lisandub tänavu veel ka pearaha 45 eurot lapse kohta, varasematel aastatel sellist lisatoetust ei ole olnud. Kvaliteetse spordiklubi toetust eraldati kokku 20 spordiklubi 6299 harrastajale,» märkis Kõlvart, «Tallinna suurimateks sporditoetusteks tänavu noore harrastaja kohta on näiteks purjetamises 387 eurot, ujumises 350 eurot ja jäähokis 339 eurot.»


Kvaliteetse spordiklubi määramise peamiseks eesmärgiks on väärtustada ja tunnustada suurema võimekusega spordiklubisid Tallinnas.


Spordiklubi kvaliteedi määramisel lähtutakse mitmest aspektist – harrastajate arv peab olema vähemalt 300; spordiklubi saavutused/ tulemused olema alaliidu Eesti edetabelis esimeses kolmandikus, spordiklubi korraldama ise võistlusi; klubis töötama IV ja/ või V kvalifikatsioonitasemega treenerid ning spordiala kuuluma eelisarendatavate spordialade hulka.


Kvaliteetse spordiklubi toetust eraldatakse ka spordiklubidele, kus harrastajate arv on väiksem kui 300, kuid spordiklubi asub oma saavutustega alaliidu Eesti edetabelis esimesel kohal.


 Toetatavaid III-V kategooriaga treenerid on sel aastal pealinnas 458.
Vastavalt Tallinna Linnavolikogu möödunud aasta juunis vastuvõetud määrusele muudeti ja täpsustati 2012. aastast sporditegevuse toetamise korda. Muudatused olid seotud eeskätt sporditegevuse toetamise üldiste ja toetussumma kujunemise aluste täpsustamisega, et tagada sporditegevuse toetuse veelgi efektiivsem kasutamine.


Nii on käesolevast aastast määratud spordialad, mille arengut soodustatakse ja väärtustatakse senisest enam ka spordiklubi kvaliteeti. Erinevalt spordiklubi senisest Tallinna mastaabist lähtunud tulemuslikkuse hindamisest, hinnatakse nüüd tulemusi näiteks Eesti mastaabist lähtuvalt.


Sporditegevuse toetus on ettenähtud spordiklubidele ja -koolidele 4-19-aastaste Tallinna laste, noorte ja puuetega harrastajate ning püsiva töövõimetusega (vähemalt 40%) inimeste sporditegevuse korraldamiseks.
 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles