Mercedese miljonärist F1-boss on võimaliku finantskuriteo tõttu uurijate huviorbiidis

Christopher Krutto
Copy
Toto Wolff.
Toto Wolff. Foto: Dppi/Antonin Vincent/Scanpix

Mercedese vormel 1 tiimi pealik ja üks osanikke Toto Wolff on sattunud finantskuriteo tõttu uurimise alla. Nimelt kahtlustatakse, et ta võis siseinfo omamise tõttu osta Aston Martini aktsiaid, mis on võrreldes möödunud aasta aprilliga teinud läbi korraliku tõusu.

Le Journal de Montreal kirjutas esmaspäeval, et Wolff ostis möödunud aasta aprillis 30 miljoni euro eest Aston Martini aktsiaid. Väidetavalt võis ta aga seda teha, teades siseinformatsiooni, mis on keelatud.

Uurimine on antud üle Suurbritannia finantsrikkumistega tegelevale asutusele FCA. Uurimist alustati, sest kuu aega pärast Wolffi suurostu liitus Aston Martiniga endine Mercedese AMG osakonna juht Tobias Moers, kellest sai firma uus tegevjuht. Lisaks sai 2020. aasta lõpuks selgeks, et Mercedes ostab Aston Martinis 20-protsendilise osaluse.

Need kaks teadaannet suurendasid oluliselt firma väärtust ja kuna Wolff on Mercedesega seotud, siis võis ta neid uudiseid teada enne, kui need avalikuks tulid ja seetõttu ostis siseinfot teades osaluse.

Mercedese esindaja lükkas selle väite ümber ja sõnas, et kõik vajalikud tõendid on Briti ametivõimudele esitatud.

Yahoo! Finance'i 1. aprilli seisuga oli Aston Martini ühe aktsia väärtus 1146 dollarit, kuid see on nüüdseks tõusnud 1949,11 dollari peale.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles