Legendaarse Virgilijus Alekna poeg ähvardas maailmarekordi purustada

Christopher Krutto
Copy
Mykolas Alekna.
Mykolas Alekna. Foto: Erikas Ovčarenko/Scanpix

Kui Keenias Nairobis peetud juunioride kergejõustiku MM pakkus eestlastele ilusaid tulemusi, siis sama oli tõsi ka leedukate puhul. Nimelt võitis legendaarse Virgilijus Alekna poeg Mykolas kettaheites kulla ja ähvardas purustada maailmarekordi.

18-aastane Alekna heitis 1,75 kg ketta (täiskasvanute seas kasutatakse 2 kg ketast – toim.) 69,81 meetri kaugusele, jäädes sellega juunioride maailmarekordist vaid 32 cm kaugusele. Selle püstitas 2008. aastal ukrainlane Mõkõtas Nesterenka.

Noormehe kahekordsest olümpiavõitjast isa oli tema sooritustega väga rahul. «Mykolas on väga motiveeritud sportlane ja hakkas alles hiljuti ketast heitma. Tema areng on olnud hea, aga ta oleks tugev ka teistel aladel. Ta mängis jalgpalli ja oli osav, hüppas kõrgust ja oli hea.

Ta saaks paljudel spordialadel hakkama, aga ta on ennast näidanud kettaheitjana ja on terve elu olnud sellega seotud. Tulemused on tal olemas ja loodan, et ta jääb sellega tegelema,» vahendab 15min-lt Alekna sõnu.

Pärast MMi suundus Mykolas Californiasse, kus asus õppima Berkeley ülikoolis. Juulis Tallinnas peetud U20 EMil sai Alekna samuti kaela kuldse medali.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles