Eesti klubid on varemgi eurosarja alagrupis mänginud, sealjuures Saksa suurklubi Leverkuseniga

Karl Juhkami
, reporter
Copy
Kuigi oma suurimad staarid jättis Leverkuseni Bayer Tallinnasse reisides maha, tegid nad Kadriorus tõelise jõudemonstratsiooni. Kõnealune pilt pärineb samamoodi 1995/96 hooajast, kuid Bundesligast.
Kuigi oma suurimad staarid jättis Leverkuseni Bayer Tallinnasse reisides maha, tegid nad Kadriorus tõelise jõudemonstratsiooni. Kõnealune pilt pärineb samamoodi 1995/96 hooajast, kuid Bundesligast. Foto: imago sportfotodienst

Täna südaöö paiku selgub, kas valitseval Eesti jalgpallimeistril Tallinna FC Floral õnnestub esimese Maarjamaa satsina läbida eurosarja eelringide kadalipp. Iirimaale sõitsid rohevalged 4:2 eduseisus ning kui sellest suudetakse 90 (või 120) minuti jooksul kinni hoida, on ajalugu sündinud.

Konverentsiliigas alagruppi jõudes kindlustaksid florakad endale veel vähemalt kuus kõrgetasemelist euromängu ja 2,94 miljonit eurot. Arvestades, et nende esindustiimi tänavune eelarve on 1,35 miljonit ja kogu klubil 2,9 miljonit eurot, ei saa eurosarjas olgu või tugevuselt kolmandasse alagruppi jõudmise tähtsust alahinnata.

Seega pöidlad pihku, et vastloodud Konverentsiliiga oleks Eesti klubidele õnne toov. Ajalooliselt võiks see igatahes nii olla, sest kui 26 aastat tagasi võttis Euroopa jalgpalli katusorganisatsioon UEFA kolmanda võistlusena oma egiidi alla Intertoto karikasarja, paistis päike igatahes meie õuele.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles