Kristin Tattar kurnavast USA tuurist, edukast EMist ja hetkest, mida igatsevad kõik disc golfarid

Karl-Joosep Küngas
Copy
Kristin Tattar USA-s profituuri võidutrofeega.
Kristin Tattar USA-s profituuri võidutrofeega. Foto: Alyssa Van Lanen

Eesti kettagolfil on praegu kindlasti head ajad, sest uusi mängijaid tuleb nagu Vändrast saelaudu. Peale selle tunneb kettagolfi kogukond suurt uhkust tippmängijate üle, kellest kõige eredamalt särab vaieldamatult Kristin Tattar, kes näitas nii USAs kui ka Euroopa meistrivõistlustel, milleks ta võimeline on.

Olles tunamullu esimese eurooplasena USA lahtistel meistrivõistlustel triumfeerinud, seadis ta eesmärgiks järgmisel aastal taset veelgi tõsta. Kahjuks ajas koroonaviirus selle plaani kohe nurja, Tattar sai taas ookeani taha sõita alles poolteist aastat hiljem. Pärnust pärit naise sõnul oli tema jaoks väga tähtis võimalikult kiiresti Uude Maailma naasta.

«Kettagolfi suurimad võistlused toimuvad just USAs ja sestap on seal oluline käia. Seal on võimalik ennast selle ala kogukonnale näidata ja tulemustega tõestada. «Tänu» koroonaviirusele on üle kogu maailma tulnud kettagolfi harrastajaid juurde meeletus koguses ja nagu ilmnes, paljud üldse ei teadnudki Euroopa mängijaid. Seega oli mul hea meel pildis olla ja näidata, et ka Euroopas on kõrgel tasemel disc golf,» rääkis Tattar Postimehele.

Euroopa on sammu võrra maas

Kahjuks läks algus rabedalt ja oma mängu ei suutnud muidu väga enesekindel Tattar kuidagi leida. Sestap tuligi ebaõnnestumine MMil ehk viies koht (kokku startis 70 naist – toim), kuid peagi säras tunneli lõpus ere valgus.

Järgmisest neljast turniirist lõppes kolm eestlanna võiduga. Seejuures seljatas ta kahel viimasel ka viiekordse maailmameistri Paige Pierce’i.

Turnee viimaseks jäänud jõuproov avaldas eriti muljet. Tattar mängis kolm päeva väldanud võistlusel kokkuvõttes 19 viset alla par’i (igal rajal on rajanorm ehk par. Mida vähemate visetega ketas korvi saada, seda parem – toim.). Lähima konkurendina jäi Pierce maha tervelt kümne viskega.

«Tagasi vaadates olen kindlasti väga rahul ja õnnelik, et see reis sai ette võetud, ning lõpuks ka sellega, kuidas tulemused kujunesid. Algus oli tõesti ääretult raske ja rabe, aga seda magusam oli lõpuks paar võitu napsata ja tõestada, et töö ja sihikindlusega on kõik võimalik,» sõnas Tattar pärast USAst naasmist.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles